LogoPers

Matthäusweek op Radio 4

Bachs meesterwerk staat week lang centraal
7 april 2014

Wat is Pasen zonder de Matthäus Passion? Van 13 tot en met 18 april staat Radio 4 volledig in het teken van Bachs meesterwerk. De programma’s besteden uitgebreid aandacht aan de Matthäus Passion en de beleving daaromheen die in Nederland traditiegetrouw rond Pasen zijn hoogtepunt bereikt. Zondag 13 april start de Matthäusweek op Radio 4 met de live uitzending van de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion door het Koninklijk Concertgebouworkest.

Zondag 13 april om 12.00 uur zijn luisteraars rechtstreeks getuige van de uitvoering van de Matthäus Passion vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Philippe Herreweghe dirigeert het Koninklijk Concertgebouworkest, Collegium Vocale Gent, het Nationaal Jongenskoor en vocale solisten. De Radio 4-programma’s besteden hierna een hele week uitgebreid aandacht aan de Matthäus Passion.

De publieke klassieke zender gaat op zoek naar de ultieme Matthäus-beleving. Kenners en liefhebbers vertellen op Radio 4 over hun passie voor het oratorium. Bachs bekendste werk, het meeslepende lijdensverhaal van Christus, vormt voor velen een jaarlijks ritueel van bezinning. Wat doet de Matthäus met de luisteraar in de kerk, in de concertzaal of thuis op de bank? Op Radio 4 klinken reportages over verschillende facetten van de Matthäus Passion. Er wordt onder meer verslag gedaan van een meezing-Matthäus, een kinder-Matthäus en er klinkt een versie van Bachs meesterwerk voor tango-ensemble. Radio 4 gaat samen met de luisteraars op zoek naar de allermooiste uitvoering van aria’s uit de Matthäus Passion. Vooraanstaande politici, waaronder de ministers Plasterk, Opstelten en Bussemaker vertellen over de Matthäus Passion in de kerk van Naarden. Deze uitvoering is sinds 1922 een traditie.

Radio 4 biedt de luisteraars deze weken in samenwerking met Nederlandse Bachvereniging een gratis download aan van Bachs Matthäus Passion. Het werk, in een live-opname uit 2013 van de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Peter Dijkstra, is vanaf volgende week verkrijgbaar via www.radio4.nl. Voor meer informatie: www.radio4.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Radio 4 Communicatie:
Wilma van Dormalen t: 035 - 6777453, m: 06 – 24218281, e: wilma.van.dormalen@omroep.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)