LogoPers

Muziekcentrum van de Omroep krijgt onafhankelijke Raad van Toezicht

Het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) krijgt een onafhankelijke Raad van Toezicht. Dat is de wens van zowel de directie van het MCO als van de Raad van Bestuur van de NPO. De ondernemingsraad van het MCO ondersteunt deze stap.
16 november 2010

Nu wordt de Raad van Toezicht op basis van de statuten gevormd door de Raad van Bestuur van de NPO. In het Concessiebeleidsplan van de Publieke Omroep van maart jongstleden werd al aangekondigd dat opnieuw gekeken moest worden naar de wijze waarop het MCO is ingebed binnen de Publieke Omroep. De huidige positie van het MCO tussen publieke omroep, orkestenbestel en ministerie van OCW in, is niet helder genoeg. In de zomer vond daarom een evaluatie van de positionering van het MCO plaats. Een onafhankelijke Raad van Toezicht was één van de aanbevelingen. Deze aanbeveling wordt nu versneld gevolgd. In het licht van de aangekondigde, zware bezuinigingen op de mediabegroting zijn op korte termijn eenduidige en heldere verhoudingen noodzakelijk.

In een brief aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen stelt de NPO dat een mogelijke schijn van belangenverstrengeling vermeden moet worden. Immers: zowel de voorgenomen bezuiniging op het MCO als op de Publieke Omroep is onderdeel van dezelfde mediabegroting. NPO en MCO moeten afzonderlijk van elkaar kunnen bepalen hoe zij met de kabinetsvoornemens willen omgaan. Als daarbij dezelfde personen in beide organisaties een rol spelen vermindert dat de slagkracht en geloofwaardigheid.

De NPO benadrukt bij deze stap het belang dat zij hecht aan het MCO voor de levende muziekprogrammering van de Publieke Omroep. Afstemming tussen MCO, de omroepen en de NPO blijft in de toekomst dan ook zeer wenselijk en noodzakelijk.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)