LogoPers

Nacht van de Poëzie op NPO 2 extra

Tijdens de Nacht van de Poëzie staat NPO 2 extra geheel in het teken van poëzie, dichters en dichtkunst. Vanaf zaterdagavond 28 september tot zondag 29 september vroeg in de ochtend zijn er o.a. documentaires, spoken word sessies en verfilmde gedichten te zien.
26 september 2019

De Nacht van de Poëzie wordt afgetrapt met de documentaire ‘Planet of Snail’ (KRO-NCRV), over de Zuid-Koreaanse dichter en schrijver Young-Chan, die vanaf jonge leeftijd doof en blind door het leven gaat. ‘Planet of Snail’ won op IFFR 2011 de prijs voor beste lange documentaire. Ook is de onlangs verschenen documentaire ‘De terugkeer van Drs. P.’ (NTR) te zien. Het is dit jaar 100 jaar geleden dat Drs. P. werd geboren als Heinz Hermann Polzer. De NTR herhaalt ook de documentaire ‘En nu de droom over is’, over Michaël Slory: een van de belangrijkste schrijvers en dichters van Suriname. Slory overleed eind vorig jaar op 83-jarige leeftijd.

Daarnaast is in de Nacht van de Poëzie ook een nieuwe serie Spoken Word Sessies (Human) te zien: tien spoken word-artiesten zijn gekoppeld aan jonge muzikanten en ontwikkelen zo een nieuwe kunstvorm. De sessies gaan in première tijdens de Nacht van de Poëzie en zijn daarna nog regelmatig te zien op NPO 2 extra. Ook zijn er gedurende de nacht een aantal verfilmde gedichten te zien, waaronder ‘Marc groet ‘s morgens de dingen’ van Paul van Ostaijen, ‘Dartelavond’ van P.C. Hooft en ‘Denk maar aan iets blauws’ van Martijn den Ouden. De VPRO herhaalt een verslag van Poëzie in Carré, de legendarische poëziemanifestatie in het Amsterdamse Carré in 1966, met onder andere een jonge Simon Vinkenoog en Gerard Reve en een debuterende Jules Deelder.

Ook is de documentaire ‘The Poetess’ (BNNVARA) te zien, over een activiste uit Saoedi-Arabië, die gesluierd meedoet aan de immens populaire televisietalentenjacht Million’s Poet, het Arabische equivalent van Idols. De documentaires ‘Wreed Geluk: Hugo Claus’ en ‘Boris Ryzhy’ (beiden VPRO) maken de programmering compleet.

De Nacht van de Poëzie op NPO 2 extra duurt vanaf zaterdag 28 september 22:15 uur tot zondag 29 september 06:45 uur. De Nacht van de Poëzie op NPO 2 extra wordt in haar geheel herhaald op woensdag 2 oktober, van 09:00 tot 17:30 uur. Kijk voor exacte uitzendtijden op www.npostart.nl/gids

Op NPO 2 extra zie je non-stop documentaires, kunst & cultuur, literatuur, film, klassiek, pop, jazz, theater en dans. NPO 2 extra is te zien op kanaal 88 (KPN/XS4all/Telfort) of kanaal 222 (Ziggo) én voor iedereen online: www.npostart.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)