LogoPers

Nationale actie Filipijnen Giro555 maandag 18 november bij de NPO

Op maandag 18 november organiseren de stichting Samenwerkende Hulporganisaties, de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), SBS en RTL 4 een landelijke actiedag voor de ramp op de Filipijnen, waarmee geld wordt ingezameld voor Giro555.
15 november 2013

Het actiecentrum is in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, waar een belteam met BN’ers van 06.00 tot middernacht plaatsneemt en waar mensen geld en cheques kunnen brengen. Gedurende de dag besteden vele radio- en tv-programma’s hier aandacht aan. Hieronder volgt een overzicht van de programma’s van de publieke omroepen die speciaal aandacht besteden aan de actie.

Maandag 18 november

Algemeen
De hele dag zijn er reportages van de NOS na de Journaals en in de bestaande live programma’s. Radio 2 zendt de hele dag uit en is vanaf 06.00 uur te zien op Themakanaal Best 24. Het programma van radio 2 is ook te zien in de plaats van tekst-tv.

TV
Nederland 1
• NOS journaals
Live schakeling met Beeld en Geluid.
• 07.10 – Vandaag de dag
Live schakeling met Beeld en Geluid.
• 12.15 – Studio MAX Live
Live schakeling met Beeld en Geluid, veiling voor Giro555, reportages uit het hele land van mensen die zich inzetten voor de actie.
• 18.15 uur – EenVandaag
Live schakeling met Beeld en Geluid.
• 22.30-0.00 uur - Nationale actie Filipijnen: Giro 555
Gemeenschappelijk programma van Pauw en Witteman, RTL Late Night en Hart van Nederland. Gepresenteerd door Jeroen Pauw, Paul Witteman, Humberto Tan en Bridget Maasland.

Nederland 2
• 17.35 uur - Tijd voor MAX
In de studio onder andere Manuela Kemp, Michiel Borstlap, André Rouvoet, Ilja Gort, Anneke Grönloh en Frank du Mosh. Door hen ingebrachte items worden geveild voor de Filipijnen.
• 18.55 uur - Man bijt hond
Extra lange uitzending waarin Michael Abspoel als veilingmeester stukken veilt die afkomstig zijn van bekenden uit Man bijt hond.

Nederland 3
• 19.30 uur – De wereld draait door
DWDD houdt een speciale bingo voor het goede doel.

Radio
• Radio 1 staat de hele dag in het teken van de actie voor de Filipijnen met speciale verslaggeving uit het rampgebied, gasten en deskundigen in de studio en live schakelingen met het actiecentrum.
• Radio 2 verzorgt de hele dag een marathonuitzending waarbij een keur van artiesten langskomt. De uitzending duurt van 6.00 tot middernacht live vanuit het actiecentrum in Beeld en Geluid.
• 3FM besteedt in al zijn programma’s aandacht aan de Filipijnen d.m.v. bijdragen van verslaggevers ter plaatse en verslag van de gebeurtenissen in Beeld en Geluid.
• Radio 4 schakelt in al zijn programma’s met een verslaggever die hele dag aanwezig is bij Beeld en Geluid.
• Op Radio 5 Nostalgia zullen ‘Wekker Wakker’, ‘Tineke’s show’ en ‘Familie Nederland’ speciale aandacht besteden aan de Filipijnen actie.
• Radio 6 Soul & Jazz en FunX sluiten zich ook bij de actie aan. Ook op die stations zullen de collega’s van NOS op 3 verslag doen over de ramp en roepen de DJ’s hun luisteraars op om de actie te ondersteunen.


Bovenstaande informatie is onder voorbehoud. Nadere berichtgeving volgt zodra meer informatie bekend is.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)