LogoPers

Nederland 3 zet de vernieuwing centraal

Nederland 3 trapt het nieuwe seizoen af met het TV Lab, waarin vernieuwing en experiment centraal staan in 18 tv-pilots. Een kijkerspanel bepaalt mede welke programma’s een vervolg verdienen. Ook de maanden daarna brengt 3 veel nieuwe programma’s. Zo is de vrijdag vernieuwd, met een nieuwe reeks van Ranking the Stars (BNN) en De Badgasten (BNN), een nieuw improvisatieprogramma met Valerio Zeno, met sketches en muziek. Daarna volgt het nieuwe Claudia op Vrijdag (VARA), waarin Claudia de Breij het nieuws vanuit haar huis becommentarieert.
27 augustus 2009

Nieuwe humorseries
Het publiek kan dit seizoen een aantal nieuwe humorseries verwachten, zoals het satirische Harirah (VPRO), waarin hoofdrolspelers van Marokkaanse en Turkse afkomst hun kijk op de Nederlandse samenleving delen. Nederland 3 komt ook met het nieuwe Sorry, Minister (VPRO), de Nederlandse versie van de Britse comedyhit Yes Minister. De Amerikaanse twaalfdelige kwaliteitsserie Dexter (VPRO), een intelligente mix van humor en horror, wordt in november dagelijks uitgezonden.

Verrassing en confrontatie

In het nieuwe Marc-Marie in ’t Wild (KRO) krijgt de cabaretier de opdracht om de meest wilde dieren in Afrika zo dicht mogelijk te naderen. In Ouders hebben geen Seks (KRO) maken Sofie van den Enk en seksuologe Maria Schopman seks bespreekbaar met jongeren en hun ouders. In de show Weten zij Veel?! (AVRO) wordt de kijker geconfronteerd met vooroordelen van verschillende groepen: van gothics tot kappers. In Echt Niet?! (Teleac) stelt Frank Lammers de vraag welk onwerkelijk onderzoek echt is en welke niet. Ik Weet wat je Deed (TROS) laat mensen raden hoe ze onder hypnose met hun ultieme droomwens omgaan, wat leidt tot verrassende inzichten in iemands persoonlijkheid.

Muziek op 3
Muziek is er op 3 met de Nationale NederPop Show (VPRO), het concert van Madonna (NPS) en met de zoektocht naar een derde bandlid voor Di-Rect, onder leiding van BNN-DJ’s Coen en Sander in Wie is Di-Rect? (BNN). Kunst en cultuur door het oog van jong Nederland komt aan bod in Up Close (AVRO). Jort Kelder staat vanaf november met een nieuw programma (KRO) midden in de wereld van geld en zaken. Triana (NPS), de actuele talkshow over macht, geld en media komt terug als wekelijks live-programma, gepresenteerd door Joost Karhof. Het dagelijkse NOS Sportjournaal blijft op Nederland 3, samen met een nieuw seizoen Champions League (NOS).

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)