LogoPers

Nederland helpt Haïti: 360 BN-ers zetten zich in voor het goede doel

In totaal 360(!) bekende Nederlanders uit alle delen van de bevolking hebben reeds hun medewerking toegezegd aan de nationale actie voor Haïti. 
20 januari 2010

Ze treden op, zitten in het belpanel of zetten zich op een andere manier in met dat ene doel voor ogen: het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor de slachtoffers van de aardbeving op Haïti. In de live tv-uitzending zullen vele grote Nederlandse artiesten optreden in bijzondere combinaties. Zo zullen Kane en Carice van Houten samen optreden met het nummer ‘No Surrender’.

Bekende Nederlanders:

Guus Hiddink, Robert Ten Brink, Jan Smit, Dinand Woesthof, Carice van

Houten, Andries Knevel, Patrick Kluivert, Trijntje Oosterhuis, Nick &

Simon, familie Hazes, Bridget Maasland, Caroline Tensen, Karin

Bloemen, Pierre van Hooijdonk, Henny Huisman, Youp van ’t Hek,

Ron Brandsteder, Guus Meeuwis, Katja Schuurman, Nicolette van Dam,

Bert van Marwijk, Humberto Tan, Lange Frans, Jaap Jongbloed, minister

André Rouvoet, Irene Moors, Mark Rutte, Henkjan Smits, Wendy van

Dijk, John Williams, Jeroen van de Boom, Natasja Froger, Tooske

Ragas, Willeke Alberti, Boris van der Ham, Frits Sissing, cast Huis

Anubis, Patrick Lodiers, Andre van Duin, Youp van ’t Hek en vele

anderen.Nieuwe initiatieven
De nationale actie Nederland helpt Haïti breidt zich nog steeds verder uit. Bijna alle landelijk opererende publieke en commerciële radio- en televisiezenders hebben zich inmiddels aangesloten waardoor we nu al kunnen spreken van een van de grootste hulpacties uit de geschiedenis van ons land. Hieronder een overzicht van alle gezamenlijke activiteiten waaronder vele nieuwe initiatieven.

Radio
Vanuit studio 24 verzorgen Radio 538, Radio 2, 3FM, Q-Music, Slam! FM, Radio Nederland Wereldomroep en Radio Veronica van 06.00 uur 's ochtends tot 21.00 uur ‘s avonds één gezamenlijke uitzending onder de noemer: Actie 555. Artiesten schuiven live aan bij de dj’s die in gelegenheidsduo’s zullen presenteren vanuit studio 24 in Hilversum. Ook UruzganFM zal de gehele dag het signaal van de gezamenlijke radiozenders doorgeven aan de Nederlandse militairen in Afghanistan.

Televisie
De gehele dag zullen diverse programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep, RTL Nederland en SBS Broadcasting schakelen met de tv-studio waar het actiecentrum en ook het belpanel is gevestigd. TMF verzorgt komende donderdag van 17:00 tot 20:30 een liveshow vanuit de studio in Amsterdam Noord, gehost door alle TMF VJ’s. Kijkers kunnen clips aanvragen als ze een bedrag overmaken op giro 555. Overdag is de gezamenlijke radioactie integraal te volgen op Nederland 1, RTL 5 en (deels) NET 5.

Overdag staat de kinderprogrammering op Z@pp/Z@ppelin in het teken van Nederland helpt Haïti. Het digitale themakanaal 101TV wordt van 6.00 tot 22.00 uur omgedoopt tot Actie555 TV en zal donderdag de gehele dag beschikbaar zijn in het basispakket. Ook digitale zender Spirit24 zal het signaal van de gezamenlijke radio- en televisie-uitzending doorgeven.

Bijzonder is ook een extra lange aflevering van het Jeugdjournaal donderdag van 18.25 tot 18.55 uur die geheel in het teken staat van de nationale actie en te zien zal zijn op Z@pp, maar ook op Disney Channel en Nickelodeon.

Om 20.30 uur start de gezamenlijke uitzending ‘Nederland helpt Haïti’ op zowel Nederland 1, RTL 4, SBS 6 en TMF. Deze uitzending die zal duren tot ca. 22.00 uur wordt gepresenteerd door Jeroen Pauw, Linda de Mol en Beau van Erven Dorens. Rond de klok van 23.30 gaat de gezamenlijke uitzending verder tegen middernacht zal duidelijk worden hoeveel geld de nationale actie heeft opgebracht. Net als in de vooravond zullen ook tussen 22.00 en 23.30 vele programma’s live schakelen met actiecentrum.

Internet
Alle informatie over deze nationale actie is te vinden op www.nederlandhelpthaiti.nl. Zowel sbs6.nl als rtl.nl zullen overdag beelden laten zien uit de gezamenlijke radiostudio in studio 24.

Ook Hyves heeft zich aangesloten bij de nationale actie. Op de speciale giro 555-actiehyve kan Nederland gedurende de hele dag op de hoogte blijven van actie555 en kunnen Hyvers zelf donateurs werven door een speciale 555-applicatie te installeren. Daarnaast is het laatste nieuws rondom de actie te volgen en kan de Nederlander meningen delen in speciale actie555-polls.

Doneren
Centraal in de nationale actie staat natuurlijk gironummer 555. Maar naast rechtstreekse donaties is het ook mogelijk te bellen met 0800-1112 of te sms’en naar 3555. Vanaf 6.00 uur ’s ochtends tot middernacht zit er een belpanel klaar om alle donaties te verwerken. In dit belpanel zitten Nederlanders bekend van radio en televisie, politiek, cultuur, sport e.d. die allen hopen zoveel mogelijk geld op te halen. UPC-kijkers die de beschikking hebben over een afstands-bediening met de rode knop, kunnen live in de uitzending doneren.

Bijwonen
Het is mogelijk om deze bijzondere dag van dichtbij mee te maken. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de tv-studio. Deze plaatsen worden per opbod verkocht aan de hoogste bieders. Daarnaast worden ook mensen die direct of indirect getuige zijn geweest van de ramp in Haïti opgeroepen om zich te melden via bijwonen@actie555.nl.

De gezamenlijke tv-uitzending wordt geproduceerd door Eyeworks.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)