LogoPers

Nederland helpt Haïti, Nationale actie slachtoffers aardbeving Haïti, Zenders slaan handen ineen

Er komt een nationale actie op radio, TV en internet voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti onder de naam “ Nederland helpt Haïti”.
18 januari 2010

Dat maken de Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO) en de zenders van de Publieke Omroep, RTL en SBS6 vandaag bekend. De zenders zullen a.s. donderdag, 21 januari, een gezamenlijke inzamelingsuitzending voor Haiti verzorgen via Radio, Televisie en Internet. Pijlers van deze gezamenlijke operatie bestaan uit Radio 555 (van 's ochtends 06.00 uur tot 21.00 uur) en een tv-programmering in prime-time. Deze laatste zal gelijktijdig worden uitgezonden op Nederland 1, RTL4 en SBS6. Waarbij ook wordt voorzien in een afsluitend programma, later op de avond, waarbij de resultaten bekend worden gemaakt aan het publiek. Nadere details over het programma, de invulling en welke bekende Nederlanders hieraan kunnen meewerken zijn er nog niet en zullen in de loop van deze week bekend worden.

Farah Karimi, SHO-voorzitter: “Wij zijn ontzettend blij dat de verschillende zenders de handen ineengeslagen hebben om ons te helpen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van deze verschrikkelijke aardbeving. Er is veel geld nodig, niet alleen voor de noodhulp nu maar juist ook voor de wederopbouw in de jaren daarna.”

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)