LogoPers

Nederlandse artiesten prominent in top 10 van 3FM Festival Top 999

Het zonnige weer zit alvast mee: vanaf vrijdag 4 juni kan Nederland zich volledig onderdompelen in de festivalsfeer met de 3FM Festival Top 999. De afgelopen weken hebben luisteraars via 3fm.nl de echte festivalclassics, meezingers én nieuwe tracks van aanstormend talent de festivallijst ingestemd. In de top 10 zijn Nederlandse acts goed vertegenwoordigd: Chef’Special, De Staat, Typhoon, Krezip en De Jeugd van Tegenwoordig staan bovenaan in de lijst. De volgorde van de top 10 blijft nog spannend tot vrijdag 11 juni. Je hoort de 3FM Festival Top 999 vanaf vrijdag 4 juni om 10 uur, daarna dagelijks van 08.00 tot 18.00 uur op 3FM, 3fm.nl en in de 3FM-app.
4 juni 2021

Top 10 van de 3FM Festival Top 999  
Wie er in de top 10 van de 3FM Festival Top 999 van dit jaar staan is bekend, maar op welke nummer de acts staan maken 3FM-dj’s Frank van der Lende en Eva Koreman op vrijdag 11 juni bekend in de festivalfinale.

? - Chef’Special / Amigo
? - De Jeugd van Tegenwoordig Sterrenstof
? - De Staat / Witch Doctor
? - Editors / Papillon
? - Foo Fighters / Pretender
? - Franz Ferdinand / Take Me Out
? - Krezip / I Would Stay
? - Nothing But Thieves / Amsterdam
? - Rage Against The Machine / Killing In The Name
? - Typhoon / Zandloper

Bekijk de volledige lijst en welke plaat wanneer gespeeld wordt op 3fm.nl/999. Hier vind je de lijst ook als Spotify- en YouTube-playlists.

3FM Talent Froukje hoogste binnenkomer
Ruim een maand geleden won ze de 3FM Talent Award, nu mag ze de hoogste binnenkomer op haar naam schrijven: Froukje staat op nummer 19 in de lijst met haar hit Ik Wil Dansen. De hoogste internationale binnenkomer is voor Nothing But Thieves met hun orkestrale versie van Impossible, zij staan op nummer 116. Dat de 3FM-luisteraars zin hebben in het festivalseizoen, wordt meteen duidelijk door de meest genoteerde artiesten: Muse (21 keer), Arctic Monkeys (16 keer) en Kensington (20 keer). Chef’Special komt nieuw binnen op 110 met Afraid of the Dark en Måneskin, de winnaar van het Eurovisie Songfestival, staat met Zitti E Buoni op nummer 291. Golden Earring komt binnen op nummer 95 met Radar Love, waarschijnlijk komt de revival van de hit uit 1973 door het stoppen van de band.

3FM 24/7 in het teken van festivals 
De volledige 3FM Festival Top 999 is vanaf vrijdag 4 juni om 10.00 uur te horen. De lijst is daarna dagelijks van 08.00 tot 18.00 uur te beluisteren, maar ook buiten die uren dompelen we ons onder in de festivalvibes. Van 18.00 tot 19.00 uur komen de lekkerste festivaltracks terug in de Festivalmix. Samen met de luisteraars halen de dj’s herinneringen op aan eerdere popfestivals en wordt er dagelijks een festivalquiz rond dit thema gespeeld. Voor wie nog geen genoeg kan krijgen van het festivalleven zijn er elke avond kampvuursessies te horen met live muziek van onder anderen Roosevelt, Waltzburg, S10 en Blaudzun. Doorhalen kan in de 24-uurs festivaltent van de on-air nachtprogrammering, waar het vooraf nooit bekend is wat er die nacht gaat gebeuren.

Strijd om het gouden festivalbandje
Op donderdag 10 juni strijden drie finalisten om het gouden festivalbandje. Zij horen hints voorbijkomen op de radio en moeten vervolgens raden naar welke locatie ze moeten komen. Wie het eerste op de locatie arriveert, wint het festivalbandje en mag niet alleen dit jaar naar festivals als Lowlands en Paaspop, maar ook volgend jaar naar alle festivals waar 3FM ook aanwezig is. Aansluitend speelt Typhoon op donderdag de gouden festivalsessie.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)