LogoPers

Niels Hoogland benoemd tot zendermanager NPO FunX

Niels Hoogland is de nieuwe zendermanager van NPO FunX. Hij was sinds april 2015 adjunct-zendermanager van de publieke zender voor jongeren in de grote steden. Niels gaat zich richten op het verder uitbouwen van NPO FunX tot allround jongerenmerk.
4 november 2016

Niels Hoogland: ‘De afgelopen anderhalf jaar heb ik me al ingezet om met NPO FunX een nog grotere diverse groep jongeren te bereiken via verschillende platformen. De stijging in radiobereik (18% weekbereik in de doelgroep in de grote steden), de groei van het aantal volgers op social media en het record van 1,25 miljoen unieke bezoekers op onze FunX-app en website in oktober bewijzen dat veel jonge mensen FunX tof vinden. En daar doen we het voor!

 

NPO-voorzitter Shula Rijxman: ‘Niels voelt als geen ander aan wat er leeft onder ons jonge publiek in de grote steden en weet die jongeren samen met zijn redactie al heel goed te bereiken. Met Niels aan het roer en in samenwerking met de omroepen kan NPO FunX verder doorgroeien en een jonge én diverse doelgroep verbinden met de publieke omroep. NPO FunX heeft daarmee een onderscheidende en unieke rol in het medialandschap.

Niels Hoogland (44) was voor hij naar de NPO kwam dj en programmadirecteur van Radio 538 en stationmanager van onder andere Radio Veronica. Bovendien is hij oprichter van radioprogramma en online urban-platform Juize.

 

NPO FunX

NPO FunX is de publieke zender voor jongeren in de grote steden. De FunX-dj’s draaien een aantrekkelijke mix van R&B, hiphop, dance, reggae en praten de luisteraar dagelijks bij over de actualiteit en entertainment. Met FunX Talent is de zender een belangrijke kweekvijver voor nieuw Nederlands talent. De zender doet verslag van relevante festivals en evenementen in de grote steden.

NPO FunX is te ontvangen via (digitale) kabel, Digital Radio+, de website FunX.nl en de FunX-app voor smartphones en tablets. In de vier grote steden is NPO FunX met een lokale editie ook via de FM te ontvangen: Amsterdam 96.1, Rotterdam 91.8, Den Haag 98.4 en Utrecht 96.1 FM.

 

     
Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)