LogoPers

Nieuw: Boekenweek Festival bij de NPO

NPO 2 en NPO Radio 4 hebben het initiatief genomen voor het eerste NPO Boekenweek Festival in het kader van de 81e Boekenweek, die van 12 tot en met 20 maart wordt gehouden.
3 maart 2016

De NTR trapt donderdag 10 maart af op NPO 2 met het eerste deel van een tweeluik over het jaarlijkse Boekenbal, dat dit jaar zijn 65-jarig jubileum viert. Schrijver Abdelkader Benali gaat terug in de geschiedenis en geeft een kijkje achter de schermen van dit roemruchte feest. Op 11 maart volgt het Nationaal Boekenweek Ontbijt, een speciale NPO Radio 4 uitzending vanuit boekhandel Praamstra in Deventer. Dit alles in het teken van het Boekenweek thema: Duitsland; Was ich noch zu sagen hätte.

Kenmerkend voor dit Festival is de innige samenwerking tussen TV en radio. Zo mondt de jaarlijkse NPO Boekenweek Schrijfwedstrijd uit in een reeks met elkaar verbonden radio- en TV-programma’s. De vijf winnende schrijvers zijn tijdens het Festival te zien op NPO 2 in het VPRO-programma Iedereen schrijft. Hun winnende verhalen zijn op dezelfde dag te horen op NPO Radio 4, verklankt en ingesproken door ondermeer Jeroen Krabbé, Nasrdin Dchar, Renate Dorrestein en Gaite Jansen.

Gedurende de Boekenweek test Sanne Wallis de Vries vijf dagen lang schrijvers op hun kennis van de vaderlandse letteren in de Nationale Boekenquiz 2016. Kandidaten van deze quiz zijn de volgende dag te gast in het programma Muziekwijzer (MAX) op NPO Radio 4.

Verder is de hele week lang tijdens het Boekenweek Festival op TV, radio en online in alle vormen en maten aandacht voor schrijven en lezen. Op NPO Radio 2 duikt het programma De Staat van Stasse (KRO-NCRV) in de letteren, op NPO Radio 1 is er in VPRO’s Woord, O.V.T. en Bureau Buitenland ruim aandacht voor het literaire, en NPO Cultura biedt elke dag boekenprogramma’s uit het rijke tv-archief van de publieke omroep aan.Overzicht

Het volledige overzicht van het NPO Boekenweek Festival is te vinden op de speciale Festival-website npo.nl/boekenweek. Daar kunnen ook alle programma’s na afloop worden teruggekeken en beluisterd.

Laatste persberichten
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
3FM viert Songfestival met EuropapaParty en EuropaParade
NPO Radio 2 vernieuwt middagprogrammering
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)