LogoPers

Nieuw seizoen De Luizenmoeder met audiodescriptie

Het nieuwe seizoen van De Luizenmoeder (AVROTROS), dat zondag 10 februari op NPO 3 van start gaat, wordt speciaal voor blinden en slechtzienden uitgezonden met audiodescriptie.
7 februari 2019

Bij audiodescriptie beschrijft een stem tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Dat zijn bijvoorbeeld de personages, gezichtsuitdrukkingen, locaties en ontwikkelingen in de verhaallijn. Door deze beschrijving kunnen blinden en slechtzienden het verhaal goed volgen. NPO verzorgt per jaar een aantal programma’s met audiodescriptie. In het afgelopen jaar waren dat onder andere Flikken Maastricht (AVROTROS) en de tweede serie van Klem (BNNVARA).

De Luizenmoeder, het best bekeken tv-programma van 2018, speelt zich af op basisschool De Klimop. De serie volgt de ouders en leraren tijdens een nieuw schooljaar met tal van gebeurtenissen die leiden tot pijnlijk hilarische situaties. Bijvoorbeeld rond de introductie van een nieuw waterdicht veiligheidsbeleid, als de schoolfotograaf langskomt en bij het afscheid van juf Helma. Hannah is gepromoveerd tot klassenmoeder en zet het wankele evenwicht in de schoolplein-ouderhiërarchie weer op scherp. Daarnaast worstelt De Klimop nog steeds met een teruglopend leerlingaantal. Elke nieuwe leerling wordt stevig omarmd en de leraren zetten alles op alles om de kinderen en hun ouders niet aan andere scholen te verliezen.De Luizenmoeder wordt vanaf zondag 10 februari om 20.25 uur uitgezonden bij AVROTROS op NPO 3.

Earcatch
Bij het begin van elke aflevering komt een logo in beeld met een herkenbaar geluid, dat aangeeft dat het programma audiodescriptie heeft. Via de gratis app Earcatch zijn de beschrijvingen synchroon met de uitzending te beluisteren. Het voordeel van deze app is dat de omgeving van de gebruiker niet verplicht hoeft mee te luisteren. De audiodescriptie wordt via de hoofdtelefoon van de gebruiker apart aangeboden. Meer informatie over de app is te vinden op de website van Earcatch (earcatch.nl).

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)