LogoPers

Nieuw Top 2000-evenement met Marco Borsato, Jett Rebel en VanVelzen

 
20 oktober 2015

Op 16 december 2015 vindt voor de eerste keer het evenement ‘Helden van de Top 2000’ plaats. Vanuit de Heineken Music Hall in Amsterdam zingen onder meer Marco Borsato, Jett Rebel, VanVelzen, Claudia de Breij, Frank Boeijen en DI-RECT nummers van hun Top 2000-helden. Dat heeft VanVelzen zojuist bekend gemaakt bij Gijs Staverman op NPO Radio 2. Het concert wordt gepresenteerd door NPO Radio 2-dj Gerard Ekdom en wordt live uitgezonden op de zender.

Helden

Tijdens de bijna drie uur durende live show zullen uitsluitend nummers voorbij komen van artiesten die vijf of meer noteringen hebben behaald in de Top 2000. Zij spelen een prominente rol in de lijst en vormen het uitgangspunt van de avond. Hits van wereldsterren als Queen, U2, The Beatles, Prince, The Police en The Rolling Stones staan aan de basis van het nieuwe evenement vol wereldhits.

Jurre Bosman, zendermanager van NPO Radio 2: “De Top 2000 vormt jaarlijks het collectieve muzikale geweten van ons land. Diezelfde lijst leeft natuurlijk ook onder Nederlandse artiesten. Elke artiest heeft een eigen held, een inspiratiebron. Met ‘Helden van de Top 2000’ brengen zij de lijst tot leven. Het is hét evenement waar de passie voor muziek van de artiesten samenkomt met de smaak van het Nederlandse publiek”.

Top 2000

De Top 2000 is een van de grootste radio- en muziekevenementen van Nederland waar jaarlijks 11 miljoen mensen naar kijken en luisteren. De lijst met 2000 nummers wordt elk jaar samengesteld door het publiek en is te horen van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond op NPO Radio 2. De NTR verzorgt de televisie-uitzendingen: Top 2000 Quiz, Top 2000 a gogo en het nieuwe concert ‘Helden van de Top 2000’. Het publiek kan de Top 2000 live beleven in het Top 2000 Café bij Beeld en Geluid in Hilversum.

Het concert wordt op 16 december live op NPO Radio 2 en op oudjaarsavond op NPO 3 en NPO Radio 2 uitgezonden. Publiek is welkom om de opnames van het concert ‘Helden van de Top 2000’ bij te wonen. Meer informatie over de kaartverkoop, inclusief de afterparty waar NPO Radio 2-dj’s draaien, is te vinden op www.nporadio2.nl.

Foto’s van https://www.flickr.com/photos/nporadio2 zijn rechtenvrij te gebruiken onder vermelding van NPO Radio 2/ Paul Ridderhof.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)