LogoPers

North Sea Jazz Festival op radio en televisie bij de NPO

Van vrijdag 8 t/m zondag 10 juli doet NPO Radio 2 live verslag van het grootste indoor jazzfestival van de wereld: North Sea Jazz 2016. Met live optredens en interviews vanuit de speciale studio in Rotterdam zorgen de NPO Radio 2 dj’s ervoor dat luisteraars niets hoeven te missen van het festival. Ook op NPO 3 en NPO Cultura komt North Sea Jazz 2016 uitgebreid aan bod.
7 juli 2016

Radio
Drie dagen lang kunnen luisteraars genieten van internationale artiesten zoals Pharrell Williams, Gregory Porter, Sabrina Starke, Candy Dulfer, James Blake, Earth, Wind and Fire en Level 42. NPO Radio 2 dj’s Leo Blokhuis, Gerard Ekdom, Wout van der Goes en Rob Stenders volgen de vele optredens en brengen regelmatig verslag uit in de studio in Rotterdam. Ook online kunnen luisteraars alles volgen. Op www.nporadio2.nl en de socials van NPO Radio 2 zijn tijdens het festival video’s, foto’s en recensies te vinden. Via de NPO Radio 2 livestream kunnen luisteraars optredens en interviews volgen.

Het festival is ook te horen op NPO Soul & Jazz en van 11 tot en met 17 juli staat de zender in het teken van North Sea Jazz 2016. Andrew Makkinga (NTR, ma t/m do 19-22 uur), Winfried Baijens (NTR, vrijdag 19-22 uur) en Co de Kloet (NTR, za & zo 19.00 - 21.00 uur) blikken in hun programma’s uitgebreid terug op het weekend met interviews, reportages en heel veel live opnames. In de dagelijkse concertbalk van 22.00 – 23.00 uur worden concerten uitgezonden.

Televisie
Op zaterdag 9 juli om 22.20 uur en maandag 11 juli 22.25 uur zendt de NTR op NPO 3 korte reportages met informatie over musici, interviews en vooral veel muziekfragmenten uit. De presentatie is in handen van Winfried Baijens en Andrew Makkinga.

NPO Cultura zendt oude North Sea Jazz-registraties en documentaires uit, onder meer over de legendarische jazztrompettist Clark Terry (7 juli) en Earth, Wind & Fire (8 juli). Op zaterdag 9 juli is van 18.00 tot 00.00 uur de visual radio van NPO Radio 2 vanaf North Sea Jazz te zien. Op zondag 10 juli zendt NPO Cultura van 18.00 tot 00.00 uur concertregistraties en interviews uit die eerder in het weekend zijn opgenomen.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)