LogoPers

North Sea Jazz naast Radio 6 ook op Radio 2

Radio 2 zendt zaterdag 11 juli een aantal live-opnames uit van het North Sea Jazz-festival in Rotterdam. Tussen 20.00 en 00.00 uur zijn op Radio 2 onder meer live-registraties van Wouter Hamel, Benjamin Herman en Burt Bacharach met Trijntje Oosterhuis te horen. Maar ook opnames van Duffy, George Benson en BB King komen voorbij. Radio 6, dé jazz-zender van Nederland, is het hele weekend aanwezig in Rotterdam. De jazz-zender zendt op 10, 11 en 12 juli live uit vanaf het North Sea Jazz Festival vanuit een Glazen Studio op het festivalterrein.
7 juli 2009

Radio 2 zendermanager Kees Toering: “Het aanbod van muziek en artiesten op North Sea Jazz is heel breed. Wij weten dat we met live muziek van bijvoorbeeld Trijntje Oosterhuis en Duffy onze luisteraars een groot plezier doen. Maar Radio 6 is en blijft natuurlijk de jazz-zender. Liefhebbers kunnen daar het hele weekend terecht om zo niets te missen van het festival.”

Radio 6 zendt voor de derde keer uit vanaf het North Sea Jazz festival en doet 10, 11 en 12 juli live verslag vanuit Ahoy in Rotterdam, waar dit jaar artiesten als Duffy, Seal, Adele en BB King het podium beklimmen. In vijf zalen registreert de jazz-zender in samenwerking met de NPS meer dan 60 optredens. Highlights van deze optredens zijn gedurende drie dagen te horen op Radio 6.
In een glazen studio op een centrale binnenplaats maken de presentatoren van Radio 6 gedurende drie dagen 31 uur radio. Namens Radio 6 zijn Winfried Baijens, Jaap Brienen, Vincent van Engelen, Co de Kloet en Steef Cuijpers in Rotterdam aanwezig. Op vrijdag 10 juli zendt Radio 6 van 16.00 tot 01.00 uur uit vanaf North Sea Jazz. Op zaterdag 1 juli en zondag 2 juli is het festival van 14.00 uur tot 01.00 uur op Radio 6 te volgen.

Radio 6
Radio 6 is het publieke radiostation voor jazz, blues en rhythm & blues. De muziekliefhebber vindt op de zender bevlogen radiomakers met aandacht voor muziek en cultureel-informatieve programma’s. De Radio 6 website is het dynamische spoorboekje over de zender waar programmamakers en luisteraars elkaar treffen. Om kennis uit te wisselen over de programma’s, muziek, blogs, recensies en achtergronden. Radio 6 is in heel Nederland te beluisteren op de kabel en via internet. Bel gratis telefoonnummer 0800 - 026 26 66 voor informatie over de kabelfrequentie.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)