LogoPers

NPO 1 populairste tv-zender op Twitter

Opvallende social media-activiteiten publieke omroep
26 maart 2015

 

 

Van alle Nederlandse televisiezenders is NPO 1 de tv-zender waarover het meest getwitterd is in de eerste maanden van 2015. Wekelijks werden er ruim 45.000 Tweets over de programma’s op NPO 1 verstuurd en werden tussen de 11 en 15 miljoen Tweets over de zender gezien door Twitteraars. Het NOS-debat Nederland Kiest: De Uitslagen heeft in week 12 de meeste Twitteraars bereikt, in totaal ruim 200.000. Deze Twitteraars hebben ruim een miljoen Tweets over het programma gezien. Dit blijkt uit de GfK Twitter TV Ratings, die SPOT wekelijks op haar website publiceert.

Populair op social media was het tv-programma Nieuwsuur (NOS/NTR) op NPO 2. Rondom de uitzending van 23 februari over het verkiezingsdebat werden bijna 4000 berichten op social media geplaatst, goed voor ruim 7 miljoen impressies. De aflevering van 4 maart over de bekendmaking van ‘het bonnetje’ leverde 3.000 berichten (ruim 4 miljoen impressies) op. De aankondiging van het vertrek van de bewindspersonen Opstelten en Teeven deed veel stof opwaaien met 4.600 berichten. 6 miljoen social mediaberichten zijn over de uitzending gezien (Bron: Coosto).

Meer tv-programma’s hadden succes op social media rondom de verkiezingen. Over Stemtinder - de kieswijzer-app gebaseerd op dating-app Tinder - van het VPRO-programma Zondag met Lubach op NPO 3 werden ruim 5000 berichten geplaatst op social media die samen goed waren voor maar liefst 7.500.000 impressies. 90% van de berichten over Stemtinder werd via Twitter verspreid.

 


Sinds 11 februari 2015.

 

 

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)