LogoPers

NPO 3FM bij Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsfestivals

Op 4 mei doet NPO 3FM verslag van de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. De dag erna, Bevrijdingsdag 5 mei, zijn 3FM-dj’s bij Bevrijdingsfestivals in het hele land. Check hier het overzicht.
2 mei 2017

 

4 mei 18.00 – 21.00 uur

Tijdens de uitzending van NPO 3FM-dj Eva Koreman staat Dieuwke Teertstra (NOS op 3) op de Dam in Amsterdam om verslag te doen van de Nationale Herdenking en de 2 minuten stilte. Daar spreekt ze onder anderen met bezoekers en met De Jeugd van Tegenwoordig, die als Ambassadeur van de Vrijheid aanwezig is.

 

5 mei (hele dag)

NPO 3FM-dj Frank van der Lende is door het Nationaal Comité 4 en 5 mei gevraagd om op de Bevrijdingsfestivals het verhaal van zijn oma Jacqueline Turfkruyer te vertellen. In de oorlog werd Franks oma gedeporteerd naar Westerbork en Theresienstadt. Hij ging met haar terug naar Westerbork om met eigen ogen te zien hoe het daar was. Op zijn tour langs de Bevrijdingsfestivals in Zwolle, Amsterdam, Haarlem en Utrecht kondigt Frank ook 3FM Talents aan die optreden.

3FM-dj Herman Hofman vliegt met vrijheidsambassadeur De Staat mee naar de Bevrijdingsfestivals van Limburg en Brabant. Zowel Frank als Herman zullen op 5 mei verslag doen in de verschillende programma’s.

’s Avonds tussen 19.00 en 22.00 uur zendt Giel Beelen met zijn programma On Stage live uit vanaf Bevrijdingsfestival Haarlem, waar verschillende artiesten zoals Rilan & the Bombardiers, PYN en Rondé langskomen en een optreden geven.

 

3FM Snapchat

Benieuwd naar hoe De Jeugd van Tegenwoordig Bevrijdingsdag beleeft? Je kunt ze de hele dag volgen. Op 5 mei neemt de band de 3FM Snapchat over. Zij zullen vanuit de heli en vanaf de verschillende Bevrijdingsfestivals die ze aandoen snapchatten via het 3FM-account (npo3fm).

Alles is op 4 en 5 mei ook online te volgen op 3fm.nl/vrijheid. Hier is ook de video te zien waarin Frank met zijn oma Kamp Westerbork bezoekt.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)