LogoPers

NPO 3FM in teken van verkiezingen

Op verkiezingsdag zendt NPO 3FM live uit vanaf het stembureau op Utrecht CS. Tot aan de verkiezingen is NPO 3FM dé hotline voor alle prangende vragen van luisteraars voor politici en lijsttrekkers. 3FM-dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende ontvangen om beurten lijsttrekkers in de studio: ze krijgen pittige vragen voor hun kiezen en stellen zich voor aan de luisteraars en volgers van NPO 3FM. 3FM-jock Michiel Veenstra laat luisteraars kennis maken met de muziekliefhebber die in de lijsttrekkers schuilt, Roosmarijn Reijmer neemt alvast een duik in de toekomst met de mogelijke lijsttrekkers van 2021 en Saskia Weerstand en Olivier Bakker onderzoeken waarom sommige jongeren al vroeg politiek actief zijn.
28 februari 2017

Vanaf vandaag stellen jongeren via de 3FM-app en 3FM.nl/verkiezingen hun vragen aan de lijsttrekkers en politici die langskomen bij de 3FM-jocks in de radiostudio.

Het leukste stembureau van Nederland

Op verkiezingsdag, woensdag 15 maart, zendt NPO 3FM van 06.00 tot 21.00 uur live uit vanuit Utrecht Centraal. In deze studentenstad gaat een grote groep jonge kiezers voor het eerst naar de stembus. In het hart van het drukste station van Nederland vinden luisteraars, reizigers en stemmers het leukste stembureau van Nederland en brengen ze hun stem uit.

Lijsttrekkers bij Domien en Frank (BNN)

3FM-dj’s Domien en Frank ontvangen vanaf 3 maart om beurten lijsttrekkers in de studio. Van Mark Rutte, Alexander Pechtold tot Marianne Thieme: elk partijgezicht krijgt pittige vragen voor zijn of haar kiezen. Met de speciale programmering van de 3FM-ochtendshow (06.00 – 09.00) en middagshow (16.00 – 18.00) gaan de luisteraars gemotiveerd en met een weloverwogen stem naar de stembus op woensdag 15 maart.

Essential Politics in Michiel (NTR)

3FM-dj Michiel (09.00 – 12.00) laat luisteraars kennis maken met de muziekliefhebber die in onze politici schuilt. Wat zijn de vijf tracks die onmisbaar zijn in deze roerige verkiezingsstrijd? 3FM-dj Michiel Veenstra zoekt het uit en draait ze vanaf maandag 6 maart op NPO 3FM.

Politiek van de toekomst in 3VOOR12 Radio (VPRO) en Saskia & Oliver (KRONCRV)

3FM-dj Roosmarijn duikt in het politieke klimaat van de toekomst. Vanaf donderdag 2 maart voelt ze in 3VOOR12 Radio (21.00 – 00.00) de lijsttrekkers van de toekomst aan de tand: onder andere Lilian Marijnissen (SP) en Dennis Wiersma (VVD) zijn te gast. Deze jonge politici staan hoog op de kandidatenlijst en komen zeer waarschijnlijk na 15 maart in de Tweede Kamer. Wat drijft hen en wat zijn hun plannen voor jongeren in Nederland? Op de zondagavonden (20.00 – 00.00 uur) van Saskia en Olivier schuiven jongeren aan die elk op hun eigen wijze een grote interesse hebben voor de politiek.

En dit is nog niet alles. Ook andere 3FM-programma’s besteden aandacht aan de verkiezingen. De volledige programmering staat op www.3fm.nl/verkiezingen, inclusief een overzicht van welke lijsttrekker wanneer aanschuift in de studio van NPO 3FM.

Weten welke publieke tv- of radioprogramma’s wanneer en op welke manier aandacht besteden aan de verkiezingen? Op npo.nl/verkiezingen staat een compleet overzicht.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)