LogoPers

NPO 3FM ligt vanaf 1 oktober 4 dagen voor Pampus

Met als aanleiding de vijftigste verjaardag van NPO 3FM gaat de zender met alle luisteraars op zoek naar de beste muziek uit 50 jaar nationale popradio. ‘Welke muziek neem jij mee naar een onbewoond eiland?’, is het centrale thema van het verjaarsfeest. Luisteraars stemmen vanaf vandaag op 3fm.nl/voorpampus op hun favoriete platen van de afgelopen 50 jaar.
3 september 2015

Alle 3FM dj’s maken vier dagen lang radio live vanaf forteiland Pampus. De apotheose is een lijst met de 100 beste liedjes ooit gemaakt, die op zondag van 12.00 tot 21.00 uur op 3FM te horen is. 

3FM zendermanager Wilbert Mutsaers: “3FM bestaat 50 jaar. Dat is erg bijzonder en daarom maken we vier dagen lang radio vanaf een bijzondere plek: Pampus. De normale programmering gaat volledig op de schop en de 3FM dj’s maken hun uitzendingen in duo’s die je normaal nooit hoort. En hopelijk gaat de luisteraar daar enorm van genieten. Welke songs van de afgelopen 50 jaar moeten volgens luisteraars absoluut mee naar een onbewoond? We zijn erg benieuwd.”

Op 1 oktober 16.00 uur start 3FM-dj Frank van der Lende solo met de uitzending. De andere dj’s zijn present bij de opening van de radiotentoonstelling Your Serious Radio in Beeld en Geluid. Om 18.00 uur start het eerste presentatie duo anuit de 3FM studio op Pampus. Alle 3FM dj’s verblijven tot en met zondagavond  oktober dag en nacht op het forteiland.

50 jaar publieke popradio
Op 11 oktober 1965 zag de publieke radiozender zender, toen Hilversum 3, het levenslicht. Nu - 50 jaar later - is 3FM uitgegroeid tot dé radiozender voor nieuwe muziek en nieuw dj-talent. Iets om te vieren! Al vijf decennia groeien hele generaties luisteraars op met 3FM. Op de publieke popzender hoor je welke nieuwe tracks je niet mag missen, maar ook wat er speelt in het nieuws, in de wereld, op festivals en online.

In de maand oktober van 2015 zijn tal van activiteiten rond de 50e verjaardag van 3FM: de allereerste radiotentoonstelling in Beeld en Geluid, een boek, een tv-documentaire over 50 jaar 3FM, en op 19 oktober een avond in de Nederlandse poptempel Paradiso met 3FM dj’s, artiesten, bands, luisteraars en vooral heel veel live muziek. 3FM maakt binnenkort hier meer over bekend. Houd de zender en 3FM.nl in de gaten voor meer informatie.

Meer informatie: www.3fm.nl/voorpampus

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)