LogoPers

NPO 3FM viert 1500e 3FM Megahit: luisteraar mag één keer kiezen

DJ Wijnand Speelman heeft zojuist op NPO 3FM de 1500e 3FM Megahit bekendgemaakt. Peggy Gou - (It Goes Like) Nanana wordt aan het inmiddels iconische lijstje van hitsingles toegevoegd. De bekendmaking is het startschot voor het stemmen op de 3FM Top Megahit. Luisteraars kunnen vanaf nu stemmen op de 1500 Megahits van de afgelopen dertig jaar en daarmee voor één keer de ultieme 3FM Megahit uitkiezen. Stemmen kan tot en met vrijdag 30 juni via 3fm.nl/megahit.
23 juni 2023De Megahit wordt al dertig jaar traditiegetrouw door de dj’s van 3FM uitgekozen en een week lang gedraaid op de zender. Luisteraars krijgen nu de uitzonderlijke kans om de volgende 3FM Megahit uit te kiezen. Dat kan door te stemmen op de 1500 Megahits van de afgelopen jaren. Op vrijdag 30 juni maken ochtend-dj’s Rob Janssen en Wijnand Speelman bekend op welke Megahit de 3FM-luisteraars het meest hebben gestemd. Dat nummer is vanaf dan een week lang de ‘nieuwe’ 3FM Megahit. De 3FM Top Megahit is van maandag 3 tot en met donderdag 6 juli tussen 09.00 en 19.00 uur en op vrijdag 7 juli tussen 09.00 en 16.00 uur te horen op 3FM.

Eerste Megahit voor Candy Dulfer
Niemand minder dan Candy Dulfer mocht op zondag 31 januari 1993 de allereerste Megahit op haar naam zetten voor het nummer Sax-a-go-go. Toen nog de Radio 3 Megahit geheten. In de dertig jaar die daarop volgden werd Anouk maar liefst zestien keer gekroond met de titel, gevolgd door Coldplay (vijftien keer) en Racoon (tien keer). Nederlandse artiesten scoorden hoge ogen in al die jaren: Kane werd negen keer de Megahit, BLØF, DI-RECT en Ilse de Lange acht keer, Krezip en Rondé beiden zeven keer.

Luisteraars kunnen vanaf nu stemmen op de 3FM Top Megahit via 3fm.nl/megahit. De 3FM Top Megahit is van maandag 3 tot en met 7 juli tussen 09.00 en 19.00 te horen op NPO 3FM, 3FM.nl en via de 3FM-app.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)