LogoPers

NPO 3FM viert 50 jaar 3FM

In oktober bestaat NPO 3FM maar liefst 50 jaar. 3FM draait elke dag om what’s now en what’s next, maar laat deze unieke gebeurtenis niet zo maar voorbij gaan. 3FM viert zijn 50 jarig bestaan met onder meer een uniek radio event vanaf het forteiland Pampus, een bijzondere en interactieve tentoonstelling in Beeld en Geluid, een boek, een tv-documentaire over 50 jaar 3FM en een avond in Paradiso met 3FM dj’s, artiesten, bands en natuurlijk zijn luisteraars.
9 juli 2015

3FM Zendermanager Wilbert Mutsaers: “3FM doet niet aan leeftijd, maar dit bijzondere moment laten we niet zo maar voorbij gaan. In Nederland, maar ook voorbij de grenzen, bestaan weinig popstations met zo'n rijke en lange geschiedenis. Al 50 jaar groeien generaties luisteraars op met de popzender, en dj’s, bands en artiesten ontwikkelen zich op en met de radiozender.”

50 jaar 3FM

Op 11 oktober 1965 was 'Hilversum 3' voor het eerst te horen. Nu - 50 jaar later - is 3FM dé publieke radiozender voor nieuwe muziek, nieuw talent en nieuwe ontwikkelingen. Als luisteraar en online volger van 3FM hoor je wat er speelt in de wereld van nieuwe muziek, tegelijk met het besef van het grote muzikale verleden. Onderweg, op het werk, thuis, tijdens het maken van huiswerk: de 3FM programma’s gidsen luisteraars al een halve eeuw door de wereld van popmuziek, nieuws, concerten en festivals.

Pampus

In de laatste week van september gaat 3FM 'voor Pampus liggen'. Of beter gezegd: 3FM maakt radio vanaf het eiland voor Amsterdam, dat ook een rijke geschiedenis kent.

3FM presents Your Serious Radio in Beeld en Geluid

50 jaar 3FM is voor Beeld en Geluid de aanleiding om voor het eerst in zijn bestaan een tentoonstelling over het medium radio te maken. Vanaf 2 oktober neemt het instituut met de tentoonstelling 3FM Presents Your Serious Radio bezoekers op interactieve wijze mee langs de soundtrack van hun leven: van de radio-programma's en hoogtepunten tot de 3FM dj’s, jingles en de gebeurtenissen die daaraan zijn verbonden. Ze spelen voor meerdere generaties een belangrijke rol bij het vormen van de eigen identiteit.

50 jaar 3FM – Welcome to the past, present and future in Paradiso

Op maandag 19 oktober viert 3FM met veel muziek in het Amsterdamse Paradiso zijn verjaardag. Samen met luisteraars, bands en artiesten dompelt 3FM zich onder in 50 jaar geschiedenis, het 3FM van nu en het 3FM van morgen.

50 jaar 3FM op NPO 3

Zaterdag 24 oktober draait NPO 3 in de avond om 50 jaar 3FM. BNNVARA zendt een tv-documentaire uit over 50 jaar 3FM. Aansluitend zie je op NPO 3 een registratie van de muzikale avond in Paradiso die plaatsvond op 19 oktober (NTR/BNNVARA).

Meer nieuws over 50 jaar 3FM hoor je binnenkort op NPO 3FM en zie je op www.3fm.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)