LogoPers

NPO betreurt overschrijding uurvoorschrift reclamezendtijd in 2009

De publieke omroep betreurt het dat in 2009 in zes gevallen teveel reclame per uur is uitgezonden, zoals door het Commissariaat voor de Media is geconstateerd. 
15 juli 2010

De overschrijdingen zijn ontstaan door het onvoorzien uitlopen van live-programmering. Hierdoor viel een reclameblok binnen een volgend klokuur, wat tegelijkertijd een vermindering van de reclamezendtijd in het voorgaande uur tot gevolg had. Per saldo bleef de reclamezendtijd dus gelijk. De maximale zendtijd per dag is nooit overschreden. Ook het jaarmaximum van 10% reclamezendtijd wordt met een percentage van 7,5% niet gehaald. 

De NPO heeft als mediawettelijke taak om enerzijds de continuïteit van uitzendingen te garanderen en om anderzijds de zendtijd van de STER te garanderen. Bij het uitlopen van live-programma’s kan dit met elkaar in conflict komen.

De uitzendschema’s kloppen vooraf altijd. Dit wordt op twee momenten gecontroleerd: twee weken voor uitzending en een dag voor uitzending. Sinds de overschrijdingen bij het uitlopen van live-programmering aan het licht zijn gekomen, worden reclameblokken met een ruimere marge ingepland om overschrijdingen te kunnen voorkomen.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)