LogoPers

NPO corona-update: Nieuwe avondprogrammering in weekend NPO Radio 1

Roos Moggré en Splinter Chabot presenteren vanaf zaterdag 4 april op NPO Radio 1 tussen 19.00 en 21.00 uur Proost! (AVROTROS): een nieuw programma met een positieve toon dat mensen een hart onder de riem wil steken.

2 april 2020

De presentatoren ontvangen - op gepaste afstand - gasten in de studio om over eten, drinken en muziek te praten. Er wordt geproefd, gedronken, gekookt, gelezen, getroost, gezongen en geluisterd. Ook besteedt Proost! aandacht aan hartverwarmende acties in het land en is er ruimte voor gedichten van luisteraars. Cornald Maas laat de mooiste liederen uit Europa horen.

Aansluitend is tot 23.00 uur Astrid de Jong te horen met Avondzuster (Omroep MAX), een variant op haar bekende programma Nachtzuster. In deze uitzonderlijke tijden doet De Jong dat waar ze goed in is: gesprekken voeren met luisteraars over hoe zij deze tijd beleven.

Langs de Lijn (NOS), normaal gesproken te horen op zaterdagavond van 19.00 tot 23.00 uur, komt in elk geval de komende vier weken te vervallen vanwege het annuleren van de sportwedstrijden. Om diezelfde reden duurt Langs de Lijn op zondag voorlopig een uur korter. Vanaf zondag 5 april is op NPO Radio 1 van 18.00 tot 19.00 uur Dit is de Dag te horen (EO). De presentatoren Margje Fikse en Hans van der Steeg voeren met uiteenlopende gasten gesprekken over de actualiteit.

Virtueel Bevrijdingskoor NPO Radio 4
Inmiddels stromen de eerste inzendingen binnen voor het Virtueel Bevrijdingskoor van NPO Radio 4. Op nporadio4.nl/zingmee kan iedereen vanuit huis aan de hand van een instructievideo meedoen en een opname insturen. De deelnemers zingen in het kader van 75 jaar bevrijding een speciaal gemaakt vocaal arrangement van het Largo uit de 9e Symfonie ‘Uit de Nieuwe Wereld’ van Antonín Dvořák. NPO Radio 4 en KRO-NCRV voegen alle inzendingen samen tot een groot koor. Het resultaat zal te horen zijn op NPO Radio 4 en online via nporadio4.nl.

Oorspronkelijk zouden koren en ensembles in Nederland een door NPO Radio 4 gemaakt vierstemmig vocaal arrangement uitvoeren. Door de maatregelen als gevolg van het coronavirus gaan deze uitvoeringen niet door en wordt nu dit digitale alternatief geboden.

Voorbereiding NPO 3FM Serious Request in volle gang
De voorbereidingen voor NPO 3FM Serious Request: Never Walk Alone zijn in volle gang. Vanwege de coronacrisis komen de 3FM-dj’s Sander Hoogendoorn, Timur Perlin, Frank van der Lende en Eva Koreman van maandag 13 tot en met zaterdag 18 april in actie om geld in te zamelen voor het Rode Kruis dat op allerlei manieren hulp biedt tijdens de coronapandemie. Luisteraars kunnen geld doneren wanneer ze een liedje aanvragen voor bijvoorbeeld iemand die ziek is, thuis werkt of helden uit de zorg. Zie voor meer informatie 3fm.nl/seriousrequest.

Veel initiatieven
“NPO Radio 1 volgt het nieuws op de voet en de zender beantwoordt elke dag veel vragen die binnenkomen tijdens het speciale coronaspreekuur”, zegt Jurre Bosman, directeur NPO Audio. “Ook spreken luisteraars die nu veelal aan huis gebonden zijn hun waardering uit voor de afleiding die onze programmakers met talloze initiatieven bieden. Van Lockdown Sessions met optredens van artiesten bij FunX tot Troostradio op NPO Radio 5. De klassieke muziekzender NPO Radio 4 zendt elke dag concerten uit van musici die als gevolg van de coronacrisis nu niet kunnen optreden. Sander Hoogendoorn wist 183 radiostations aan te sluiten op zijn actie en ook NPO Radio 2’s Eerste Online Festival was een succes. Ook de komende weken zijn we er dag en met extra initiatieven en programma’s.”

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)