LogoPers

NPO en omroepen openen deuren voor publiek

Zaterdag 12 en zondag 13 oktober staat het Hilversum Media Park weer in het teken van de Open Studio Dagen. De studio’s die normaal gesproken gesloten blijven, openen tijdens de 12e editie van het evenement hun deuren voor het publiek. Twee dagen lang is het mogelijk een kijkje achter de schermen te nemen bij verschillende radio- en televisieprogramma’s.
7 oktober 2019

Evergreen Top 1000 bingo
Op het plein bij Bar Boon organiseert NPO Radio 5 de Evergreen Top 1000 Bingo. Tineke de Nooy, Manuela Kemp en Hans Schiffers presenteren meerdere speelrondes. Deelname aan de bingo is gratis en bezoekers kunnen ook op de foto met de NPO Radio 5-presentatoren.

AVROTROS
AVROTROS opent dit jaar letterlijk haar studio’s voor het publiek. Zo is er de EenVandaag Experience, waar bezoekers kunnen ervaren hoe het er aan toe gaat in een televisiestudio. Ze krijgen een kijkje in de regiekamer en ontdekken hoe live-televisie gemaakt wordt. Op zaterdag stapt het publiek in de schatkamer van de Nederlandse muziek in de studio van SterrenNL en op zondag is er ‘Opsporing VRzocht’, waar bezoekers in de VR-wereld van Opsporing Verzocht stappen.

EO
Bezoekers van de Open Studio Dagen kunnen bij de EO een eigen voice-over inspreken bij Natuur op 2, een scrunchie of beanie maken bij Hip Voor Nop en, aangemoedigd door de testteamleden van Checkpoint, al fietsend eigen stroom opwekken. Verder is de redactie van Rail Away aanwezig en zijn er uitzendingen te zien. BEAM, de jongerenafdeling van de EO, wil de bezoekers een positieve vibe meegeven.

KRO-NCRV
KRO-NCRV opent haar deuren voor bezoekers in het M-gebouw. Het hele weekend kunnen bezoekers langskomen om te kijken hoe de tv-studio’s eruitzien, of hoe dat nou werkt: een radioprogramma maken. Dat kan tijdens een workshop waar ze zelf leren om radio te maken, of door ideeën op te doen bij BinnensteBuiten. De presentatoren van KRO-NCRV zijn aanwezig en voor de jonge bezoekers zijn Nijntje, Woezel & Pip en de acteurs van SpangaS er om iedereen te ontmoeten.

NOS
Op zondag 13 oktober is ook de NOS aanwezig en kunnen bezoekers op het Journaalplein snuffelen aan het vak van verslaggever of presentator. Er zijn verschillende workshops te volgen over nieuws, het weer en sport. Van 11.30 tot 12.15 uur kunnen de jonge bezoekers meedoen aan een workshop over nieuws maken bij het Jeugdjournaal en een kijkje nemen in de Jeugdjournaal-bus. Tussen 12.45 en 13.30 uur vertelt sportverslaggever Kees Jongkind tijdens een workshop alles over zijn werk als sportverslaggever. Daarnaast mogen bezoekers zelf oefenen voor een camera als verslaggever.

Met de hete zomer dit jaar en de vele klimaatdiscussies is het werk van weervrouw Willemijn Hoebert interessanter dan ooit. Van 14.00 tot 14.45 uur vertelt Willemijn hoe een weersverwachting tot stand komt. Daarna vertelt Jeroen Overbeek van 15.15 tot 16.00 uur alles over zijn werk als presentator bij de NOS, gevolgd door cameraman Erik Feijten, die van 16.15 tot 17.00 uur een workshop geeft over oorlogsverslaggeving.

Kijk voor het volledige programma van de Open Studio Dagen op www.dutchmediaweek.nl/open-studio-dagen

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)