LogoPers

NPO FunX brengt vandaag een speciaal programma voor de aardbeving in Marokko

Marokko is getroffen door een zware aardbeving. Vele Marokkaanse gezinnen zijn hun huis kwijt en moeten deze dagen buiten doorbrengen. NPO FunX wil stilstaan bij de gebeurtenissen en brengt zondagmiddag een speciaal programma dat in het teken staat van de situatie in Marokko. FunX-dj Youssef Koukouh, ook bekend als online maker YousToub, gaat tussen 16.00 en 19.00 uur in gesprek met mensen uit het getroffen gebied, maar ook met luisteraars uit de gemeenschap en artiesten. Gedurende de dag volgt FunX de situatie in Marokko op de voet.
10 september 2023

“Wat ik momenteel zie in Marokko raakt me zeer”, zegt FunX-dj Youssef. “Met pijn in mijn hart heb ik alle beelden en berichtgevingen bekeken. Daarom vind ik het zo belangrijk om vanmiddag een uitzending op FunX te maken die helemaal in het teken staat van de aardbeving. Ik wil de verhalen van mensen uit het getroffen gebied laten horen en in gesprek gaan met luisteraars over hoe het nu met hen gaat. Ik hoop dat we op die manier samen, als FunX-community, onze steun en hulp kunnen betuigen. Doe allemaal een gebed voor onze broeders en zusters.”

Zondagmiddag staat het programma op FunX tussen 16.00 en 19.00 uur geheel in het teken van de aardbeving in Marokko. MMA-vechter “Momine” Mohamed Amine is te gast in de studio en vertelt over de situatie in Marokko. Youssef belt met Amine, een Franse artiest met Marokkaanse roots die de nacht buiten door heeft moeten brengen in Ouarzazzate, een stad in het zuiden van Marokko.

De Belgisch-Marokkaanse artiest Iliass Mansouri, beter bekend als Dystinct, is in het gebied. Youssef probeert telefonisch contact met hem te leggen om te horen hoe het met hem en zijn familie gaat. Zakaria Abouazzauoi, de Nederlands-Marokkaanse rapper Ashafar, komt bij Youssef langs in de studio en gaat met hem in gesprek over de gebeurtenissen in Marokko.

FunX-presentatrice Ouassima Tajmout is een inzamelingsactie gestart voor de slachtoffers van de aardbeving en vertelt daarover in de uitzending. De donaties worden gebruikt voor voedsel, medicijnen en basisbehoeften voor de slachtoffers in de getroffen gebieden. Ouassima is van plan om op eigen kosten af te reizen naar Marokko en zo het opgehaalde bedrag in te zetten voor de lokale bevolking.

Heba is in de kustplaats Casablanca en heeft ook daar de bevingen gevoeld. Zij vertelt over de materiële schade in het gebied en hoe de situatie daar nu is. Zangeres Inez, Ines Atili, vertelt over de impact die de aardbeving op haar heeft gehad.

Naast de updates van luisteraars, artiesten en mensen uit de Marokkaanse gemeenschap zorgen de NOS bulletins voor het laatste nieuws uit het getroffen gebied. Gedurende de dag blijft FunX de situatie nauwlettend in de gaten houden. Ga voor meer informatie naar FunX.nl.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)