LogoPers

NPO FunX een jaar lang in actie tegen schuldenproblematiek onder jongeren

Vanaf deze week zet NPO FunX zich een jaar lang in tegen schuldenproblematiek onder jongeren. De aanleiding is de spraakmakende documentaire "Lost Boys, 5 jaar later" (EO, te zien op NPO Start) die het verhaal vertelt van Jeansen "Demo" Djaoen, ex-bendelid van The Bloods en marketingmedewerker en reporterscoach bij FunX. Hoewel het hem gelukt is om uit een leven van criminaliteit te ontsnappen kampt hij met schulden. In de documentaire is te zien dat Jeansen zijn schulden probeert af te lossen en hoe hij vast zit tussen schuldeisers, de hulpverlening en zijn verleden.  
6 maart 2019

Eva Hol, programmaleider FunX: "Als je jong bent en al zo diep in de schulden raakt door een systeem dat onvoldoende functioneert, tekent dat je hele leven. Je bent dan meer bezig met het aflossen dan het opbouwen van een toekomst. Er is nog te weinig aandacht voor hetgeen Jeansen en zoveel andere jongeren overkomt, ook onze luisteraars. Daar willen we het komend jaar verandering in brengen."
 

Jeansen Djaoen: "Ik vind het belangrijk om dit verhaal te vertellen, juist in een tijd waarin het voor jongeren belangrijk is om te pronken met bezit en dure spullen. Hopelijk kan ik een eerste stap zetten tot bewustwording en uiteindelijk een oplossing voor jongeren die hiermee worstelen. Dit verhaal gaat namelijk zeker niet alleen over mij."
 

De zender zamelt geen geld in, maar wil met deze aandacht jongeren die met schulden te maken hebben een stem geven en steunen. Zo verschijnen er portretten in beeld, online en on air portretten van jongeren die kampen met schulden en zal er in verschillende programma’s aandacht zijn voor het thema. Ook zullen luisteraars met schulden gekoppeld worden aan een bekend persoon, zodat ze van elkaar kunnen leren en samen een stap kunnen zetten naar een oplossing. Daarnaast worden door het land Q&A's georganiseerd waarbij jongeren in gesprek kunnen gaan met professionals en zo op weg geholpen kunnen worden.
 

Over NPO FunX
NPO FunX is een jongerenmerk dat met zijn muziekformat, nieuws, cultuur en aandacht voor maatschappelijke onderwerpen een impactvolle rol vervult in het dagelijks leven van stadsjongeren. De FunX-dj’s draaien een aantrekkelijke mix van R&B, latin, hiphop, dance en afrobeat, en praten de luisteraar dagelijks bij over de actualiteit en entertainment. Met FunX Talent is de zender een belangrijke kweekvijver voor nieuw Nederlands talent.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)