LogoPers

NPO FunX organiseert Good Vibes Dinner voor jongeren die naar Nederland gevlucht zijn

NPO FunX organiseert op donderdag 22 december een Good Vibes Dinner voor jongeren die naar Nederland gevlucht zijn. Het wordt een onvergetelijke avond die in het teken staat van hoop, verbinding, ontmoeting en verhalen. Met lekker eten van over de hele wereld en optredens van onder anderen Sarita Lorena en Dystinct. Mister Good Vibes en FunX-dj Fernando Halman host de avond samen met Anna Nooshin.
19 december 2022

Naar aanleiding van de berichtgeving rondom vluchtelingen en de omstandigheden in Ter Apel organiseert FunX een diner voor jongeren die gevlucht zijn naar Nederland. De jongerenzender brengt gevluchte jongeren in contact met FunX-luisteraars van dezelfde leeftijd om ze te verwelkomen in Nederland, een hart onder de riem te steken en waar mogelijk op weg te helpen in ons land. Het diner staat in het teken van positiviteit, verbinding en het uitwisselen van verhalen, onder het genot van heerlijke internationale gerechten en goede muziek. Niemand minder dan Sarita Lorena en Dystinct treden op tijdens het Good Vibes Dinner.

FunX-dj Fernando Halman: “Het afgelopen jaar heb ik zoveel gezien op televisie en social media over jongeren die naar Nederland zijn gevlucht. Als ik zie hoe sommigen in ons land ontvangen worden, dan doet me dat echt pijn. Als Mr. Good Vibes probeer ik mensen via mijn radioshow op een positieve manier met elkaar te verbinden. Daarom hoop ik met het Good Vibes Dinner de jongeren die naar Nederland gevlucht zijn een hart onder de riem te steken. We willen ze meegeven dat er licht is aan het einde van de tunnel en dat ze niet moeten vergeten om te blijven dromen. De avond staat daarom in het teken van hoop, good vibes, lekker eten en mooie mensen met een bijzonder verhaal. Ik heb er heel veel zin in!”

Anna Nooshin: “Dit is het minste wat we kunnen doen”
De andere host van het Good Vibes Dinner, Anna Nooshin, is zelf op jonge leeftijd naar Nederland gevlucht en weet als geen ander hoe het is om Nederland binnen te komen. Daarom is ze blij dat ze met het Good Vibes Dinner iets positiefs kan doen voor de jongeren met een vluchtverleden. "Ze hebben al zoveel moeten achterlaten en als je dan ergens aankomt en je wordt niet warm ontvangen, maar ook nog eens bekogeld of uitgescholden, dan voel je je niet welkom. Dan is dit het minste wat we kunnen doen."

FunX-dj’s koken voor Good Vibes Dinner
In aanloop naar het Good Vibes Dinner belt Fernando Halman elke ochtend in Start met Fernando met luisteraars, artiesten en andere supporters die naar het diner willen komen en iets voor deze jongeren willen betekenen. FunX-dj’s dragen hun steentje bij door tijdens het Good Vibes Dinner de redactie of studio te verruilen voor een schort in de keuken en de lekkerste internationale gerechten te bereiden voor de aanwezigen.

Doorbreken van vooroordelen
FunX geeft de jongeren die naar Nederland gevlucht zijn een stem en een gezicht via de verschillende online kanalen om op die manier het vooroordeel van ‘gelukszoeker’ te doorbreken en de persoon achter de ‘vluchteling’ te leren kennen. In vier portretten leert de FunX-volger de zusjes Fotun (21) en Kholud (19) uit Somalie, Hiyam (19) uit Irak, Hani (29)uit Jemen en de Angolese zussen Maura (24) en Gloria (26) kennen. Ieder met een eigen verhaal, dromen, hobbies en ambities. De portretten zijn te vinden op FunX.nl/goodvibes en de social media kanalen van FunX.

Het Good Vibes Dinner vindt plaats op donderdag 22 december in Den Haag en is te volgen via FunX, FunX.nl en de FunX-kanalen.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)