LogoPers

NPO FunX: The sound of the city

The sound of the city. Dat is wat je hoort als je naar NPO FunX luistert. En dan met name het geluid van de vier grote steden. Omdat we daar, naast natuurlijk overal online (website & app) en via DAB+, ook op FM te horen zijn. Dat is ook de reden dat je onze reporters en verslaggevers vooral daar op straat tegenkomt. Vandaar dus ook dat nog niet heel Nederland weet waar FunX voor staat. Toch is FunX er voor alle jonge mensen in Nederlandse steden die elke dag onderdeel zijn van de mix van verschillende culturen, meningen en sterk uiteenlopende muzieksmaken die de diverse bevolkingssamenstelling in deze steden met zich meebrengt. En dat beperkt zich dus niet tot Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.
18 mei 2016

FunX biedt al sinds de start in 2002 een soort ‘staalkaart’ van alle verschillende culturen en invloeden in bovengenoemde steden. Dat begint met de medewerkers zelf: onze werkvloer is een dwarsdoorsnede van wat je in de stad op straat tegenkomt. Wij zijn dus niet anders dan ons publiek. Diversiteit is bij ons dus een automatisme: iedereen voelt zich vertegenwoordigd en dat merken we bij het invullen van vacatures. Het verhaal dat diversiteit op de werkvloer zo moeilijk te realiseren is herkennen wij juist totaal niet.

De wereld verandert sneller dan ooit. Door de digitalisering is het mediagebruik totaal veranderd. Daar spelen wij natuurlijk ook op in. Inmiddels is FunX echt een ‘360 graden’ merk en dus, naast radio, op allerlei platformen actief: website & app, social media, evenementen, enzovoort. Met 700.000 tot 900.000 unieke bezoekers per maand op onze website, bijna 100.000 likes (Facebook) en snelgroeiende groepen volgers op Instagram en Snapchat is FunX één van de grootste communities voor stadsjongeren! Op al deze platformen zoeken we de dialoog met ons publiek. Zware onderwerpen gaan we daarbij niet uit de weg: de aanslagen in Brussel, Parijs en Turkije bijvoorbeeld. Waarom wordt hier verschillend op gereageerd in de Nederlandse media? Muziek, lifestyle, actualiteit en entertainment, maar ook belangrijke thema’s als school, werk, politiek, cultuur, familie en religie; het komt op FunX en FunX.nl allemaal aan bod en we gaan dus graag het gesprek aan. Ons zondagse programma Critix is hier een mooi voorbeeld van.

Ook de muziek die je op FunX hoort is een unieke mix: R&B, hiphop, latin, reggae, Arab, Latin, Caribbean, Turkpop, enzovoort. Gelukkig hebben we dankzij onze diverse werkvloer van elk genre wel een specialist in huis. Tijdens onze muziekvergadering maken we elke week een soort ‘wereldreis’ waarbij vooral het lokale talent niet wordt vergeten! Veel rappers, MC’s, dj’s, zangers, zangeressen en groepen hebben hun eerste air-time gekregen op FunX. Afrojack, Ali B, Ronnie Flex, Mr. Probz, Kenny B en Natalie la Rose hebben op FunX hun allereerste publiek bereikt. Vandaar dat deze maand voor de derde keer de FunX Music Awards in de Melkweg georganiseerd worden: dé awardshow voor Nederlandse artiesten uit eerder genoemde muziekgenres. Bovendien is de sfeer heel bijzonder, het is waarschijnlijk de enige awardshow waar het voor, op en achter het podium helemaal los gaat!

Dit jaar hebben de FunX-luisteraars maarliefst veertig verschillende nominees geselecteerd. Deze dj’s, zangers, zangeressen en MC’s maken kans op awards als Best Singer, Best Video, Best Style en Best Online Présence. Op de avond zelf treden Ronnie Flex, Broederliefde, Mr. Polska, SFB, F1rstman, Dyna, SBMG, Jayh, Rochelle, Cho, I Am Aisha, Dio, Kalibwoy, Fajah Lourens, Bokoesam, Spanker en Idaly live op. En zojuist bevestigd: ook The Partysquad, Lijpe en (dj) Violaterz zijn toegevoegd aan de line-up voor de FunX Music Awards van 2016!

Tot vlak voor de start van de Award-show op woensdag 25 mei geven we op FunX en FunX.nl nog kaarten weg voor de FunX Music Awards, de enige manier om het event mee te maken. And trust me, daar wil je bij zijn. We worden nu al flink gestalkt, dus de buzz voor deze 3e editie is beter dan ooit!

Grtz,
Niels

Adjunct Zendermanager NPO FunX


 De FunX Music Awards worden woensdag 25 mei uitgereikt in de Melkweg, met optredens van onder andere Ronnie Flex, Broederliefde en Mr. Polska. Kijk voor meer informatie op FunX.nl/Awards.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)