LogoPers

NPO FunX vaart mee met Botenparade tijdens Gay Pride Amsterdam

Op zaterdag 5 augustus vaart de FunX-boot mee met de botenparade tijdens de Gay Pride in Amsterdam. Door mee te varen en ter plekke verslag te doen wil FunX zijn luisteraars de boodschap meegeven dat iedereen zichzelf kan zijn. Luisteraars, FunX-dj’s en BN’ers stappen aan boord om samen aandacht te vragen voor de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s.
11 juli 2017

Live vanuit het centrum van Amsterdam doet FunX van 13:00 tot 18:00 uur live verslag vanaf de boot, op radio, FunX.nl en social media. Vanaf 24 tot en met 30 juli kunnen luisteraars online en on air één van de felbegeerde plekken op de FunX-boot winnen.

Het is de tweede keer dat FunX meevaart tijdens de Canal Parade tijdens Gay Pride Amsterdam. Vorig jaar voeren onder anderen zanger Brace en dj’s D-Rashid, Moradzo en Lorenzo mee. Ook dit sluiten er weer een aantal bekende namen aan, die binnenkort op zender en FunX.nl bekend worden gemaakt.

 

Over FunX

FunX is de publieke radiozender voor jongeren in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag en voer vorig jaar voor het eerst mee in de kleurrijke Canal Parade:

Onze deelname maakte vorig jaar veel los bij onze luisteraars. De FunX dj’s werden bedolven onder positieve, maar ook negatieve reacties. Online ontstonden er respectvolle, maar heftige discussies over geloof, acceptatie en gelijkheid. Dat is precies waar we bij FunX voor staan. The sound of the city is er voor iedereen, welk geloof je ook hebt, wat je achtergrond of seksuele voorkeur ook is. Zolang we maar met respect met elkaar omgaan, kan iedereen zijn wie hij of zij is,” aldus FunX-dj Shay Kreuger.

 

Over Pride Amsterdam

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. Stichting Amsterdam Gay Pride wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder, waar ook ter wereld. Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van LHBTI’s. Jaarlijks komen honderdduizenden bezoekers naar de hoofdstad om het negen dagen durende festival bij te wonen. Hoogtepunt is de beroemde Botenparade (Canal Parade), waarbij inhoud en amusement samenkomen tot een bruisend spektakel.

Meer informatie op www.funx.nl/gaypride en www.pride.amsterdam

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)