LogoPers

NPO FunX verzorgt line-up ‘female stage’ tijdens Parels van de Stad Festival

Op zaterdag 10 september zorgt NPO FunX voor een stage bomvol vrouwelijke artiesten op Parels van de Stad Festival. FunX vindt het belangrijk om vrouwelijke acts te supporten en ze een podium te geven binnen de scene. Niemand minder dan Numidia, Lauwtje, Delany, Sarita Lorena, Dylisa, Melissa Lopes, Nyarko, Nafthaly Ramona, I am Aisha en DJ mimi zijn nu al bevestigd voor de FunX-stage, meer namen voor de line-up volgen later.
20 juni 2022

Op Parels van de Stad Festival bundelen op zaterdag 10 en zondag 11 september Amsterdamse ‘parels’ hun krachten voor de afsluiter van het festivalseizoen. Onder anderen FunX, TIKTAK x Vunzige Deuntjes, Encore en Appelsap laten een afspiegeling zien van wat er in het nachtleven afspeelt.

Eva Hol, program director NPO FunX: “Nu de festivals weer volop georganiseerd worden, ziet FunX dat als een uitgelezen kans om te laten zien hoeveel vrouwelijk talent de Nederlandse hiphopscene rijk is. Daarmee hopen we ook de industrie te inspireren om niet langer het excuus te gebruiken ‘dat ze er niet zijn’. Met deze bomvolle line-up op de FunX-stage op Parels van de Stad Festival laten we zien dat het wél kan.”  

Documentaire vrouwen in hiphop
FunX vindt dat vrouwen een groter platform verdienen binnen de scene en maakt daarom een documentaire over vrouwen in hiphop. In de zesdelige documentaireserie wordt de positie van vrouwen in de hiphopwereld belicht; een wereld waar mannen domineren. De kijker ziet diverse vrouwelijke artiesten en spelers binnen de muziekindustrie. De documentaire is gemaakt door vrouwelijke makers en is een samenwerking tussen FunX en de NTR, met steun van het NPO-fonds. De verwachte releasedatum is eind 2022.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)