LogoPers

NPO luidt 2018 in met veel nieuwe programma’s

De NPO start het nieuwe jaar met veel nieuwe programma's. Van het Pronkstuk van Nederland (AVROTROS) waarin Nederlanders samen bepalen wat onze nationale pronkstukken zijn op het gebied van ontwerp, kunst en erfgoed, via De Vijf Smaken van Joël (KRO-NCRV) tot Holland! (BNNVARA) waar Ryanne van Dorst op zoek gaat naar de Nederlandse identiteit.
14 december 2017

In Eindelijk Thuis (KRO-NCRV) gaan geadopteerden samen met hun adoptieouders op zoek naar hun wortels in het land van herkomst, en naar wie ze zijn. Ook komen er nieuwe series van populaire en vertrouwde programma’s als Wie is de mol? (AVROTROS), Zondag met Lubach (VPRO) en Dreamschool (NTR). Eveneens terug van weggeweest zijn Verborgen Verleden en Hier zijn de Van Rossems (beide NTR). Omroep MAX verzorgt een speciale uitzending over de Watersnoodramp en in De Noodcentrale (EO) krijgen we een inkijk in het reilen en zeilen van de helden achter het alarmnummer. Ouders uit de kast (KRO-NCRV) volgt ouders die op latere leeftijd uit de kast komen, en hun kinderen. En in Nederland op Film (Omroep Max) zien we het verhaal van Nederland door de jaren heen aan de hand van beelden die Nederlanders in de afgelopen decennia zelf voor privégebruik hebben gemaakt.

Programma’s voor iedereen
In totaal gaat het om ruim dertig nieuwe programma’s bij de NPO in de eerste drie maanden van het jaar. Shula Rijxman, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO: “De NPO is voor velen de dagelijkse bron van informatie, inspiratie en ontspanning. Met mooie en herkenbare programma’s waar Nederland van geniet en over praat. Met het hele verhaal, over de wereld om ons heen en over elkaar. We hebben ook komend jaar voor elk wat wils in de aanbieding. Van diepgravende journalistiek, via prachtig Hollands drama tot een vleug ongecompliceerd vermaak.”

Zo besteedt de NPO als vanouds veel aandacht aan de Olympische Winterspelen in februari en de gemeenteraadsverkiezingen in maart (beide NOS). Als opwarmer voor de Olympische Spelen gaan in het nieuwe programma Curling Quiz (AVROTROS) twee teams van bekende Nederlanders de sportieve en winterse strijd met elkaar aan, Frans Bauer presenteert en sportcommentator Evert ten Napel doet live verslag. Rijxman: “De Olympische Spelen zijn het wintersportevenement waar jong en oud samen massaal naar kijkt, samen juicht en soms samen baalt.”

Drama
Van nieuwe series van Dokter Deen (Omroep MAX) en Smeris (BNNVARA) tot onafhankelijke producties van getalenteerde Nederlandse makers in de Telefilms-serie - veel drama van Nederlandse bodem bij de NPO. En in de comedy De Luizenmoeder (AVROTROS) vinden ouders een feest der herkenning met hangouders, zorgvaders, wegbrengregels en …luizen.

Op Zapp krijgen kinderen in Betreden op eigen risico (KRO-NCRV) de kans om hun dromen uit te laten komen. In Nog één week (VPRO) leven we een week mee met kinderen die aan de vooravond van een grote gebeurtenis staan. Ook de Zapp Awards (KRO-NCRV) keren terug in februari 2018 met een grootse show met prijzen voor de winnaars die door het publiek gekozen zijn, van het beste tv-programma, tot de beste YouTuber.

De stand van ons land…en de wereld
De Stand van het Land (WNL) keert terug als wekelijks programma, met het verhaal van ons land achter de cijfers, in samenwerking met het Sociaal- Cultureel Planbureau. Actualiteiten en achtergronden worden op een journalistiek vernieuwende wijze gepresenteerd in Brandpunt+ (KRO-NCRV). Hugo Borst en Adelheid Roosen gaan in Goed Oud (HUMAN) op zoek naar positieve voorbeelden van zorg voor demente ouderen.

Onze man in Teheran (VPRO) keert terug voor een nieuw seizoen, naast nieuwe reisprogramma’s als Over de rug van de Andes, Door het hart van China (beide VPRO) en Floortje naar het einde van de wereld (BNNVARA). En het wordt weer genieten van de prachtige beelden in Blue Planet II (EO).

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)