LogoPers

NPO Radio 1 brengt ‘Het Geluid van 2016’

Van woensdag 28 december tot en met vrijdag 30 december blikt NPO Radio 1 terug op de belangrijkste nieuws- en sportgebeurtenissen van 2016. De gasten in de studio hebben ieder een persoonlijk verhaal bij het nieuws. Ghislaine Plag en Ronald Giphart presenteren in de ochtend ‘Het Geluid van 2016’. ’s Middags nemen Art Rooijakkers en Pieter Derks het stokje over. 
22 december 2016

Art Rooijakkers: “In 2016 zijn veel grote namen overleden. Op muziekgebied bijvoorbeeld David Bowie en Prince en op sportgebied Johan Cruijff, de sporter van de eeuw. In ‘Het Geluid van 2016’ blikken we niet alleen terug op deze helden, maar ook op een heleboel andere onderwerpen die dit jaar volop in het nieuws waren zoals de Amerikaanse verkiezingen, het Oekraïne-referendum en de Pokémon-rage.”

Elk uur komen volwassenen en kinderen aan het woord om te vertellen wat 2016 voor hen bijzonder maakte. Zo vertelt SP-kamerlid Farshad Bashir over het politieke jaar en Erben Wennemars over de Olympische Spelen. Bekende Nederlanders zoals Gerard Ekdom en Jan Mulder brengen odes aan personen die ons dit jaar ontvielen. Drie eerdere Nieuwskwis-winnaars doen een gooi naar de titel ‘Nieuwskenner van 2016’.

Het programma ‘Het Geluid van 2016’ is woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 december te volgen tussen 9.30 en 16.00 uur op NPO Radio 1 en www.nporadio1.nl.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)