LogoPers

NPO Radio 1-luisteraars kiezen favoriete Jack van Gelder-moment

Publieke nieuws- en sportzender markeert afscheid van radiofenomeen
31 augustus 2015

 

Vrijdag 4 september staat NPO Radio 1 tussen 13.00 en 14.00 uur helemaal in het teken van het afscheid van de meest populaire sportcommentator van Nederland: Jack van Gelder. Met het kiezen van een Top 3 van de beste Jack van Gelder-momenten op de radio, nemen NPO Radio 1-luisteraars afscheid van de sportcommentator die 40 jaar in dienst was bij de publieke omroep.


Vanaf vandaag kiezen luisteraars op stemmen.radio1.nl hun favoriete sportfragment uit de loopbaan van Jack van Gelder. Van de legendarische “Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp” uit het WK van 1998 tot “Pang. In de Face” na de snoekduik van Van Persie op het WK van 2014 in Brazilië: luisteraars bepalen welke drie fragmenten symbool staan voor de afgelopen 40 jaar van het radiofenomeen.

Vrijdag 4 september markeert het Radio 1-programma Jack van Gelder - daar gaat ‘ie het einde van zijn carrière bij de publieke omroep. NPO Radio 1-presentator Jurgen van den Berg en 3FM-dj Giel Beelen blikken als bijzonder gelegenheidsduo samen met Van Gelder terug op de afgelopen 40 jaar: een feestelijke uitzending vol gasten, memorabele anekdotes en interviews, en het meest populaire Jack van Gelder-moment volgens de luisteraar.

Jack van Gelder doet zondag 6 september voor het laatst op NPO Radio 1 verslag van de voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Turkije. Vanaf 15 september gaat Van Gelder aan de slag bij betaalkanaal Sport 1.

Voor meer informatie over NPO Radio 1: www.nporadio1.nl 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)