LogoPers

NPO Radio 1 vernieuwt programmering

De programmering van NPO Radio 1 wordt vanaf januari op een aantal punten vernieuwd. Van maandag tot en met donderdag presenteren Dionne Stax en Toine van Peperstraten van 14.00 tot 16.00 uur het nieuwe programma Stax&Toine. Op vrijdag is op dit tijdstip Humberto Tan te horen met Humberto.

18 december 2019

Laurens Borst, zendermanager van NPO Radio 1:  “Dionne, Toine en Humberto geven straks de middag van NPO Radio 1 een eigen gezicht. Ik verheug me erop.”

Stax&Toine (AVROTROS) begint op maandag 6 januari. Dionne Stax en Toine van Peperstraten bespreken van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur niet alleen het nieuws van de dag, maar ook alles wat er speelt op het gebied van onder meer lifestyle, wonen, muziek, reizen en consumentenzaken. Ze ontvangen bijzondere gasten en laten ook de luisteraar aan het woord.
Dionne Stax kijkt ernaar uit om radio te gaan maken: “Stax&Toine wordt een spannende ontdekkingsreis.” Toine van Peperstraten vult aan: “Ik vind het mooi dat we niet alleen de deskundige aan het woord laten, maar ook de luisteraar zelf en gasten die iets bijzonders gaan doen. Dionne en ik zijn aan elkaar gewaagd, dus dat wordt erg leuk”

Humberto Tan gaat in Humberto (AVROTROS) elke vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Tan: “Als je als metafoor stelt dat nieuws vaak een weerbericht is, dan wil ik het over het klimaat hebben. Wat zijn de bepalende momenten in een ontwikkeling, wanneer kun je van een doorbraak spreken? Pas als je uitzoomt, zie je de grotere verbanden.” Naast interviews met mensen uit het nieuws vormen gesprekken met vaste gasten, muziek en een vooruitblik op het weekend wezenlijke onderdelen van het programma.

Vanaf januari krijgt NPO Radio 1 een programma waarin de kruisbestuiving tussen podcast en radio centraal staat: Miss Podcast (AVROTROS), een nieuw programma dat Mischa Blok doordeweeks elke nacht presenteert van 01.00 tot 02.00 uur. Met persoonlijke gesprekken waarbij geluiden en podcasts centraal staan. Radio zonder draaiboek die ontroert, verwart, doet schaterlachen en bij vlagen ontspoort. Aan dit programma is ook de podcast Vink gekoppeld, waarin Vincent Bijlo, Mischa Blok en Stan Putmans nieuw uitgekomen podcasts bespreken en luistertips geven.

In Hilversum Uit (NTR) gaat Petra Grijzen met de gele NPO Radio 1-bus drie zaterdagen per maand van 15.00 tot 16.00 uur het land in. De bus staat op een plein ergens in Nederland voor een levendige radioshow met actuele gesprekken, persoonlijke verhalen, muziek en dichtkunst en speciale aandacht voor de lokale blik op de actuele stand van het land.

De vierde zaterdag van de maand is het tijdvak 15.00-16.00 uur voor Chazia Mourali met Goed Ingelichte Kring.(PowNed). Een panel van goed geïnformeerde vrouwen geeft messcherp commentaar op de actualiteit onder leiding van Mourali.

EenVandaag (AVROTROS) is in het nieuwe jaar elke werkdag te horen van 16.00 tot 17.00 uur. Met nieuwsverhalen van de multimediale EenVandaag-redactie. Duiding en achtergronden bij gebeurtenissen waarbij de menselijke maat centraal staat, met onder anderen politiek commentator Joost Vullings, Gijs Rademaker van het EenVandaag Opiniepanel en online journalist Lammert de Bruin. De presentatie is in handen van Suzanne Bosman. 

Nieuws en Co (NOS/NTR) is elke werkdag te horen van 17.00-18.30 uur. Nieuwsprogramma dat met beide benen in de samenleving staat. Presentatie: Lara Rense of Petra Grijzen (vrijdag).

In de nacht van zaterdag op zondag is op NPO Radio 1 van 01.00 tot 01.30 uur Synaps Radio (BNNVARA) te horen. Synaps Radio is onderdeel van Synaps, het nieuwe platform voor onderzoeksjournalistiek uit het buitenland. Presentatie: Thomas Loudon.

De Verhalen (ook in de nacht van zaterdag op zondag, 01.30-02.00 uur), omroep wisselt per serie. Wekelijks audiodrama van eigen bodem, in korte of langere series.

FOTO: AVROTROS/ELVIN BOER

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)