LogoPers

NPO Radio 1 zwaait jaar verhalend uit

NPO Radio 1 zwaait 2018 uit met een serie verdiepende interviews, bijzondere radiomonologen en gedichten in de laatste week van het jaar. De bijzonderheden op een rijtje:
20 november 2018
  • Zeven keer is er een avondvullend interview van tweeënhalf tot drie uur met verschillende presentatoren van VPRO, PowNed en EO. Te gast zijn onder anderen Gerdi Verbeet bij Margje Fikse (EO op dinsdagavond 25 december), Leon de Winter bij Joost Eerdmans (PowNed op 28 december), Arnon Grunberg bij Carolina Logalbo (VPRO op 30 december) en Arthur van Amerongen bij Atze de Vrieze (VPRO op 23 december).
  • Zes schrijvers schreven op verzoek van NPO Radio 1 (AVROTROS, NTR, VPRO) een radiomonoloog over het thema De Kloof. De schrijvers zijn in de laatste week van het jaar te gast in Nooit Meer Slapen en hun monologen zijn daarin ook te horen. Het gaat om Pieter Waterdrinker, Babs Gons, Derek Otte, Nina Polak, Marja Pruis en Georgina Verbaan. Dit project wordt mogelijk gemaakt door het NPO-fonds en het Letterenfonds.
  • Op donderdag 27 en vrijdag 28 december is er het jaaroverzicht op NPO Radio 1, met persoonlijke verhalen bij het nieuws en de sport. Met speciale presentatieduo’s: Ghislaine Plag en Ronald Giphart in de ochtend en in de middag Roos Moggré en Dolf Jansen (KRO-NCRV, AVROTROS, BNNVARA).
  • Op vrijdagavond 28 december komt er een speciale editie van de NPO Radio 1-pubquiz (KRO-NCRV) vanuit Zwolle. Teams strijden om de eer als nieuws- en sportkenners van het jaar 2018.
  • Alles over fietsnieuws en fietstrends in 2018 is te horen in een speciaal programma van de NTR op zaterdagavond 29 december van 19.00 tot 22.00 uur vanuit het fietsmuseum in Nijmegen. Presentatie: Jeroen Dirks en Marijn de Vries.
  • Kunststof (NTR) brengt in de laatste week van het jaar generatiegesprekken. Te gast zijn onder anderen Bram van der Vlugt met zijn dochter en zoon (op 24 december), Loes Luca met haar dochter Nina (op 26 december) en Sabri Saad Hamus met zijn zoon Shady (op 25 december).
  • De Nieuws BV (BNNVARA) kiest en bespreekt op eerste kerstdag de beste speeches van het jaar.
  • Onder het motto ‘dichter op 2018’ kunnen luisteraars hun gedachten en gevoelens over het jaar verwoorden in poëzie. De beste bijdrages zijn op oudejaarsdag de hele dag door te horen op NPO Radio 1 (KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS).
  • Vincent Bijlo brengt op 31 december de NPO Radio 1 Eindejaars Radio Conference (NTR) van 19.30 tot 20.30 uur rechtstreeks vanuit een klein theater in Amsterdam.
Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)