LogoPers

NPO Radio 2 in teken van Soul Weekend

Het is soul, funk en disco wat de klok slaat tijdens het NPO Radio 2 Soul Weekend op zaterdag 11 juli en zondag 12 juli.
9 juli 2020

Het North Sea Jazz Festival gaat aanstaand weekend helaas niet door, maar muziekliefhebbers horen op NPO Radio 2 toch de beste soul, funk en disco. Op beide dagen is van 06.00 tot 20.00 uur het Soul ABC te horen. De NPO Radio 2-dj’s nemen de luisteraars mee door de soulmuziekhistorie aan de hand van het alfabet. Gestart wordt zaterdagochtend met songs die beginnen met de letter A; nummers met de letter Z vormen zondagavond de afsluiting.

 

Op zaterdag 11 juli begint om 20.00 uur de NPO Radio 2 Soul Night Live. De dj’s Wouter van der Goes, Frank van ‘t Hof, One’sy Muller en Corné Klijn ontvangen op een speciale locatie elk uur een artiest. Met live optredens van onder anderen Benny Sings, Michelle David & Gospel Sessions, Nona en Kraak & Smaak. Een klein groepje luisteraars heeft kaarten gewonnen om deze intieme muzieksessie bij te wonen.

 

Op zondagavond haakt NPO Radio 2 aan bij de gezamenlijke themadag Nederland tegen racisme, waarbij NPO en de omroepen op tv, radio en online tal van programma’s presenteren die in het teken staan van de actuele discussie rond racisme en andere vormen van uitsluiting. De NPO Radio 2-dj’s Wouter van der Goes en One’sy Muller maken een thema-uitzending (KRO-NCRV en AVROTROS) met verschillende gasten en luisteraars, van 20.00 tot 22.00 uur. Aansluitend is tot 00.00 uur Soul Night Live te horen met mixen van Martin Boer.

 

Het themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz staat zaterdag 11 juli en zondag 12 juli volledig in het teken van jazz.

 

Meer soul en jazz
Luister voor meer soul, jazz, funk en disco elke zaterdag naar de NPO Radio 2 Soul Night van 18.00 tot 06.00 uur en het themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz. Zie ook nporadio2.nl en nporadio2.nl/soulenjazz.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)