LogoPers

NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst maandag van start

Maandag 10 oktober gaat om 07.00 uur de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst van start. Luisteraars genieten dagelijks tot in de vroege avond van de lijst met hun 300 favoriete muziekstukken en delen wat klassiek voor hen betekent in het dagelijks leven. Met de wereldberoemde gitaarklanken van Francisco Tárrega trapt Radio 4-presentatrice Margriet Vroomans de lijst af. Tot en met 14 oktober telt de klassieke radiozender af naar de ongeëvenaarde nummer 1 van de lijst: de Matthäus Passion. Na het meesterwerk van Bach sluit NPO Radio 4 de uitzendweek feestelijk af met het Hart & Ziel Concert in TivoliVredenburg.
7 oktober 2016

Met de Hart & Ziel Lijst viert NPO Radio 4 de kracht van klassieke muziek. Luisteraars konden stemmen op de muziek die hen het meest raakt, inspireert of energie geeft in het dagelijks leven. Hun verhalen hierbij zijn te lezen op radio4.nl, waar ook de volledige lijst te bekijken is en de uitzendingen te beluisteren zijn.

De presentatie van de Hart & Ziel Lijst is in handen van Margriet Vroomans, Ab Nieuwdorp, Niels Heithuis, Mieke van der Weij, Hans Haffmans en Dieuwertje Blok. Bij Lex Bohlmeijer schuiven dagelijks tussen 19.00 en 20.00 uur diverse gasten aan: harpvirtuoos Remy van Kesteren (10 oktober), cabaretier Kees Torn (11 oktober), filosoof en schrijver Stine Jensen (12 oktober) en Podium Witteman-presentator Floris Kortie (13 oktober).

Cabaretier Jan van Maanen zit maandag tot en met donderdag tussen 09.00 en 11.00 uur bij Ab Nieuwdorp aan tafel om de Hart & Ziel Lijst op geheel eigen wijze te bespreken. Daarnaast trekt verslaggever Robert Jan Booij het land in om te onderzoeken hoe de klassieke muziekstukken op onverwachte en verrassende plaatsen klinkt.

Hart & Ziel Festival

Op 14 oktober zendt NPO Radio 4 live uit vanuit TivoliVredenburg in Utrecht. Daar wordt de uitzendweek feestelijk afgesloten met het Hart & Ziel Festival. Gedurende de dag zijn er verschillende activiteiten zoals tai chi op muziek, roltrapconcerten en een workshop concertfotografie. De finale van de dag is het Hart & Ziel Concert om 20.15 uur in de Hertz-zaal, met het Nederlands Blazers Ensemble en diverse solisten.

Hart & Ziel op televisie

Ook NPO 2 en NPO Cultura vieren de kracht van klassieke muziek. Tijdens de uitzendweek reist Tijl Beckand (AVROTROS) dagelijks om 22.55 uur op NPO 2 naar een andere plek in Europa om het verhaal achter bekende klassieke muziekstukken te ontdekken. Onder meer stukken van Mozart, Puccini en Bach komen langs. Op vrijdag 14 oktober, om 19:25 uur, zendt NTR het tv-programma Hart & Ziel uit: een 25 minuten durend programma met impressies en reportages van het Hart & Ziel Festival. Het afsluitende concert is van 20.15 tot 21.30 uur ook live te volgen op NPO Cultura.

Digitaal

Op het digitale themakanaal NPO Radio 4 Concerten genieten luisteraars non-stop van de Hart & Ziel Lijst: vanaf zaterdag 15 oktober is de Hart & Ziel Lijst daar compleet te beluisteren. NPO Radio 4 Concerten is te ontvangen via DAB+, internetradio, radio4.nl of de NPO Radio 4 app.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)