LogoPers

NPO Radio 4 het land in voor Hart & Ziel Lijst 2018

NPO Radio 4 gaat ook dit jaar weer het land in voor de Hart & Ziel Lijst, een toplijst met de 300 mooiste klassieke muziekstukken, gekozen door luisteraars.  
12 september 2018

Een week lang reist de Hart & Ziel Bus naar verschillende steden om stemmen op te halen. Het startpunt is Rotterdam, waar burgemeester Aboutaleb op vrijdag 28 september het stemmen voor de lijst opent. Daarna gaat de Hart & Ziel Bus op tournee naar Nijmegen, Eindhoven, Amsterdam, Leeuwarden en Deventer.
 

Margriet Vroomans en Ab Nieuwdorp presenteren vanuit elke stad dagelijks van 07.00 tot 12.00 uur een live radio-uitzending. De bus staat steeds op een centrale locatie: op een plein, een station of bij een ziekenhuis. In de bus praten de presentatoren met gasten over hun favoriete klassieke muziek, over interessante lokale en culturele kwesties en krijgen luisteraarsde gelegenheid te komen stemmen. Ensembles uit de verschillende regio’s maken in en rond de bus live muziek en publiek is welkom om daarvan te genieten.
 

Verslaggevers gaan de stad in om stemmen op te halen. Ná de live-uitzending rijdt de bus naar een volgende stad, maar stopt onderweg enkele malen om ook op die plekken aan mensen te vragen door welke klassieke muziek zij geraakt worden.
 

Niet alleen bij de bus, maar ook online kan er worden gestemd. De stemweek voor de Hart & Ziel Lijst sluit op vrijdagavond 5 oktober 20.00 uur.
 

Hart & Ziel Festival
Vanaf 15 oktober zijn de driehonderd muziekstukken die door de luisteraars zijn gekozen te horen op NPO Radio 4. De Hart & Ziel Lijst 2018 wordt vrijdag 19 oktober afgesloten met het (gratis toegankelijke) Hart & Ziel Festival in TivoliVredenburg in Utrecht.


Zie voor meer informatie https://www.nporadio4.nl/hartenziel
 

De NPO Radio 4 Hart en Ziel-bus stopt onder meer bij de volgende ‘haltes’:

  • Vrijdag 28 september: Rotterdam, Markthal
  • Maandag 1 oktober: Nijmegen, Pelin 1944
  • Dinsdag2 oktober: Eindhoven, Station
  • Woensdag 3 oktober: Amsterdam, VU MC
  • Donderdag 4 oktober: Leeuwarden, Zaailand
  • Vrijdag 5 oktober: Deventer, Markt


Televisie
Met het tv-programma Hart & Ziel sluit de NTR op NPO 2 aan bij de Hart & Ziel Lijst van NPO Radio 4. In dit programma gaat Floris Kortie door het hele land op bezoek bij mensen met een persoonlijk verhaal bij één van de stukken uit de Hart & Ziel Lijst van NPO Radio 4. Dit zijn mensen waarin je niet meteen het stereotype klassieke muziekliefhebber herkent: van een vlaaienbakker uit Limburg tot een brandweerman uit Amsterdam, en een duivenmelker uit Leeuwarden tot een drankenhandelaar op de Kruiskade in Rotterdam. Al deze mensen hebben een bijzonder verhaal over een klassiek meesterwerk.
 

Club Classique bezoekt deze mensen, tot ieders verrassing, op hun werkplek om dat meesterwerk te spelen. De confrontatie van de hoofdpersonen met een ensemble dat hun lievelingsmuziek speelt, zorgt voor ontroerende momenten.
 

Hart & Ziel wordt van 15 t/m 19 oktober uitgezonden op NPO2, direct na Nieuwsuur.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)