LogoPers

NPO Radio 4 past programmering aan naar aanleiding van overlijden dirigent Bernard Haitink

Donderdag 21 oktober overleed de wereldberoemde dirigent Bernard Haitink op 92-jarige leeftijd. Om hem te eren besteedt de klassieke radiozender NPO Radio 4 het hele weekend extra aandacht aan de Nederlandse maestro, zowel op de zender als online.

 

Simone Meijer, zendermanager NPO Radio 4: “Het overlijden van Bernhard Haitink valt ons zwaar. Maar wat blijft is de herinnering aan een groot musicus, een innemende man die van onschatbare betekenis was en zal blijven voor de klassieke muziek, in Nederland en ver over onze grenzen heen.”

22 oktober 2021

In Memoriam Bernard Haitink

Op vrijdag 22 oktober klinkt in het Avondconcert - geproduceerd door AVROTROS en NTR en gepresenteerd door Hans Haffmans – een In Memoriam voor Bernard Haitink.  Dirigent Ed Spanjaard en hoboïst Werner Herbers zijn te gast en vertellen over Haitinks bijdrage aan de Nederlandse muziek, zijn periode bij het Engelse operahuis Covent Garden en zijn betekenis voor de internationale muziekwereld. Het Avondconcert wordt uitgezonden om 20:00 uur.

 

Een Goedemorgen met Bernard Haitink

In september 2013 was dirigent Bernard Haitink te gast in het AVROTROS-programma Een Goedemorgen met.., waarin hij twee uur lang zijn persoonlijk muziekkeuze presenteerde. Deze uitzending wordt zaterdag 23 oktober herhaald tussen 10:00 en 12:00 uur.

 

Zondagmiddagconcert

Het Zondagmiddagconcert van zondag 24 oktober staat volledig in het teken van Bernard Haitink en zijn legendarische opnames met het Koninklijk Concertgebouworkest. Het Zondagmiddagconcert wordt gepresenteerd door Hans van den Boom en is vanaf 14.00 te horen op NPO Radio 4.

 

Online

Op www.nporadio4.nl zijn hoogtepunten uit het omroeparchief te beluisteren van Bernard Haitink met het Koninklijk Concertgebouworkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Ook de veelgeprezen Kerstmatinees uit het Concertgebouw en Haitinks afscheidsconcert uit 2018 zijn hier terug te luisteren en te bekijken.

 

Televisie

Vandaag om 15.55 uur zendt de NTR op NPO 1 'Bernard Haitink 60 jaar dirigent Radio Filharmonisch Orkest' uit: een uitgebreid portret van maestro Bernard Haitink en zijn levenslange band met het Radio Filharmonisch Orkest uit 2014. Op NPO 2 zendt de NTR op vrijdag 22 oktober vanaf 22:15 uur, direct na Nieuwsuur de Britse documentaire ‘Bernard Haitink - De Mysterieuze Maestro’ uit. Daarin vertelt Bernard Haitink over zijn liefde voor Engeland, zijn nieuwe thuisbasis. Op zaterdag 23 oktober is vanaf 10:35 uur op NPO 2 de documentaire 'Het komt op mijn pad: Portret van een dirigent" van de NTR te zien die Hans Haffmans in 2016 over Bernard Haitink maakte. Hij bezocht Haitink en zijn echtgenote Patricia in Frankrijk en sprak met hem over zijn carrière, zijn leven en wat hem als musicus beweegt.

Laatste persberichten
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
3FM viert Songfestival met EuropapaParty en EuropaParade
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)