LogoPers

NPO Radio 4 viert 40 jaar met vier dagen concertopnames

In de laatste vier dagen van het jaar viert NPO Radio 4 dat het precies 40 jaar geleden is dat de klassieke radiozender begon met uitzenden. Van maandag 28 tot en met donderdag 31 december klinken in alle dagprogramma’s concertopnames uit de Top 40 van beste concertopnames van NPO Radio 4. Iedere dag komt een ander tiental jaren van de geschiedenis van de zender aan bod, beginnend bij de periode 1976 – 1985. De klassieke zender gaat bovendien op zoek naar de herinneringen van de luisteraar aan 40 jaar NPO Radio 4. Welke muziek verbindt de luisteraar met de jubilerende zender?
22 december 2015

In de loop van haar bestaan heeft de klassieke radiozender veel concerten opgenomen. NPO Radio 4 heeft bij wijze van staalkaart een Top 40 samengesteld van de meest bijzondere opnames. In de lijst staan concerten van onder meer Alfred Brendel, Astor Piazzolla, Dietrich Fischer-Dieskau, Elly Ameling, Janine Jansen, Koninklijk Concertgebouworkest, Murray Perahia, Nederlandse Bachvereniging, Nikolai Lugansky, het Radio Filharmonisch Orkest en van dirigenten als Bernard Haitink, Edo de Waart, Frans Brüggen, Jaap van Zweden, Nikolaus Harnoncourt, Reinbert de Leeuw, Riccardo Chailly, Ton Koopman en Valery Gergiev. Alle concerten uit de Top 40 staan vanaf 28 december op nporadio4.nl.

De fragmenten zijn te horen in de programma’s De Ochtend van 4, De Klassieken, Licht op Vier, Muziekwijzer en Podium. Welke concertopname in dit laatste programma wordt uitgezonden bepaalt de luisteraar via de site nporadio4.nl.

Ook het programma Avondconcert duikt deze vier dagen in de archieven vol concertopnames van NPO Radio 4 en laat concerten horen uit achtereenvolgens de jaren 70, 80, 90 en 00.

Meer informatie: nporadio4.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)