LogoPers

NPO Radio 5 neemt afscheid van de AM

 
13 augustus 2015

Op 1 september 2015 neemt NPO Radio 5 afscheid van de 747 AM. De radiozender blijft op vele andere manieren te beluisteren. Van 15 tot 21 augustus staat de nostalgische radiozender in het teken van de AM-omschakeling. NPO Radio 5-presentatoren helpen luisteraars met alternatieve manieren om NPO Radio 5 te kunnen blijven luisteren en blikken terug op de geschiedenis van de middengolf.

Luisteren naar NPO Radio 5
NPO Radio 5 is vanaf 1 september niet meer te horen via de middengolf. Jurre Bosman, zendermanager NPO Radio 5: “Voor onze AM-luisteraar zal het even schakelen zijn. Gelukkig zijn er vele manieren om ook na 1 september te blijven luisteren naar NPO Radio 5. Onze presentatoren en medewerkers zetten alles op alles om de luisteraars te helpen met het vinden van de beste manier om op hun favoriete radiostation af te kunnen blijven stemmen.” NPO Radio 5 kan overal via de kabel worden ontvangen. Ook is NPO Radio 5 te volgen via de livestream op de website van NPO Radio 5, Digital Radio+ (DAB+), Digitenne, de NPO Radio 5-app en digitale televisie. Voor alle vragen over de omschakeling kunnen luisteraars terecht op de website www.nporadio5.nl of het gratis nummer 0800-0900500 bellen.

Themaweek
In de week van 15 tot 21 augustus staat NPO Radio 5 in het teken van de AM-omschakeling. Presentatoren helpen luisteraars bij het vinden van de juiste alternatieven om ook vanaf 1 september nog te kunnen genieten van NPO Radio 5. NPO Radio 5 is de enige – en dus de laatste - publieke radiozender die nog te beluisteren is via de AM. Een goede aanleiding om terug te blikken op de geschiedenis van de radio. Presentatoren zullen in hun programma’s op verschillende manieren mooie herinneringen ophalen met luisteraars. Ook kunnen luisteraars DAB+-radio’s winnen.

Trend
Met het stopzetten van de AM volgt de NPO een Europese trend waarbij steeds meer omroepen de middengolfuitzendingen hebben uitgeschakeld of dat binnen afzienbare tijd zullen doen. Met de omschakeling bespaart de NPO niet alleen veel geld, maar wordt ook het milieu een stuk minder belast. AM-zenders verbruiken zeer veel stroom. Ook is de luisterkwaliteit van de AM beperkt ten opzichte van bijvoorbeeld internet en kabel.

NPO Radio 5
NPO Radio 5 is een sfeervol radiostation met vooral evergreens en classics uit de jaren 60 en 70. Ook brengt de zender  informatie en service. Op NPO Radio 5 presenteren bekende radiopresentatoren als Tineke de Nooij, Jan Rietman, Manuela Kemp, Henk Mouwe, Jan Steeman, Ron Brandsteder en Jacques Klöters.

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)