LogoPers

NPO Radio 5 vertelt verhalen achter lintjes

Jeroen van Inkel neemt vanaf maandag 23 april in Je dag is goed (07.00 tot 10.00 uur, Omroep MAX) elke ochtend een kijkje in de wereld achter de decoraties. Hij praat met mensen die in het verleden een lintje voor iemand hebben aangevraagd en laat ook de gelauwerden aan het woord.
18 april 2018

Tom Herlaar praat in Open Huis (14.00 tot 16.00 uur, EO) op maandag en woensdag met Martine van Grieken en Kim Nagtzaam van de Kanselarij der Nederlandse Orden. Zij leggen uit wat er gebeurt nadat een aanvraag voor een lintje is ingediend.

In Bert op 5 (16.00 tot 18.00 uur, KRO-NCRV) laat presentator Bert Kranenbarg deze week een aantal bijzondere portretten van eerder gedecoreerden horen.

Bekende Nederlandse artiesten met een onderscheiding zijn te gast bij Manuëla Kemp in De MAX! (18.00 tot 20.00 uur, Omroep MAX). Op maandag ontvangt zij Jan Rot, op dinsdag Rob de Nijs, woensdag schuift Mathilde Santing aan en op donderdag komt Thijs van Leer naar de studio.

Op de dag dat de lintjes van dit jaar worden uitgereikt, donderdag 26 april, trekken verslaggevers van NPO Radio 5 het land in. Zij zijn aanwezig bij de feestelijkheden in verschillende plaatsen en praten met burgemeesters en kersverse lintjesdragers. Die berichtgeving loopt donderdag als een rode draad door de uitzendingen van NPO Radio 5.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)