LogoPers

NPO Radio 5 viert 60 jaar Songfestival

Publieke nostalgische zender duikt in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival
15 mei 2015

 

NPO Radio 5 staat maandag 18 mei de hele avond in het teken van de 60e verjaardag van het Songfestival. Tijdens een speciale thema uitzending blikt de publieke nostalgische zender terug op al het moois dat 60 jaar Eurovisie Songfestival ons heeft gebracht. De presentatoren kijken ook in spanning vooruit naar de dag van de eerste halve finale in Wenen en het optreden van Trijntje Oosterhuis.

Van 19.00 tot 00.00 uur vat NPO Radio 5 60 jaar Eurovisie Songfestival samen in één feestelijke radio-uitzending. Luisteraars en het aanwezige publiek in de studio genieten van de Songfestival-liedjes van weleer: van de allereerste Nederlandse inzending uit 1956 tot de hit van The Common Linnets uit 2014. Er zijn optredens van Ronnie Tober (1968), Lenny Kuhr (1969), Ben Cramer (1973), Justine Pelmelay (1989), Maxine & Franklin Brown (1996), Marlayne (1999) en Esther Hart (2003). De Songfestival uitzending wordt gepresenteerd door Hijlco Span en Ron Stoeltie.

NPO in het teken van 60 jaar Songfestival
Op NPO 1, NPO 3, NPO Radio 2, NPO Radio 5 en NPO Best mist het Nederlandse publiek niets van het optreden  van zangeres Trijntje Oosterhuis in Wenen, de voorbereidingen en een uitgebreide terugblik op voorafgaande edities. Tot en met de finale op 22 mei duiken veel programma’s van de publieke omroep onder in de 60e editie van het Eurovisie Songfestival en zijn geschiedenis. Voor een overzicht: www.npo.nl/songfestival

  Meer op Radio 5
Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)