LogoPers

NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80

NPO Radio 5 viert maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) de 80e verjaardag van Boudewijn de Groot. De zender staat uitgebreid stil bij het ‘wonderkind van 80’. De jarige is te gast in de studio en vertelt de verhalen achter zijn liedjes.

Een week eerder, op dinsdag 14 mei, zit Boudewijn de Groot precies 60 jaar in het vak. Op die dag opent dj Bert Kranenbarg in zijn programma BertOp5 tussen 16.00 en 17.00 uur samen met Boudewijn de Groot de stembus voor een door luisteraars samengestelde toplijst van De Groots mooiste liedjes. Stemmen, met een persoonlijke motivatie, kan vanaf dat moment via nporadio5.nl.

Ook de andere programma’s op NPO Radio 5 besteden in de aanloop naar De Groots verjaardag aandacht aan dit icoon van de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Op Boudewijn de Groots verjaardag, maandag 20 mei, zijn door de dag heen in alle programma’s op NPO Radio 5 luisteraars te horen die vertellen over hun favoriete lied van de zanger. BertOp5 (van 16.00 tot 18.00 uur) staat volledig in het teken van De Groot. In het laatste uur is de toplijst van de meest aangevraagde liedjes te horen. Boudewijn de Groot is aanwezig in de NPO Radio 5-studio en vertelt de verhalen achter de liedjes.

De Groot behoort steevast tot de hofleveranciers van de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5. Afgelopen jaar stond hij met twaalf nummers in deze lijst, met als hoogste notering Avond op plek 5.

Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
3FM viert Songfestival met EuropapaParty en EuropaParade
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)