LogoPers

NPO Soul & Jazz 's avonds live gepresenteerd

Soul- en jazzmuziek houdt een prominente plek bij de Nederlandse Publieke Omroep. Vanaf 1 januari 2016 hoort de luisteraar zowel classics als nieuwe soul- en jazzmuziek op de themazender NPO Soul & Jazz. Naast non-stop muziek overdag zal er in de avond tussen 19.00 en 23.00 uur live worden gepresenteerd. Vanaf 1 januari 2016 is NPO Soul & Jazz de opvolger van NPO Radio 6.
30 september 2015

Daarnaast zal NPO Radio 2 vanaf januari iedere zaterdagavond een soulnight uitzenden. De zender zal in de zomer van 2016 uitgebreid verslag doen van het North Sea Jazz Festival. De invulling van de programma’s (en presentatoren) vindt in nauwe samenwerking met de omroepen plaats.

Vooruitlopend op besluitvorming over de beëindiging van NPO Radio 6 door de staatssecretaris van OCW heeft de NPO de afgelopen periode gekeken op welke manier het genre Soul & Jazz het best mogelijk kan worden geprogrammeerd. Dat gebeurt enerzijds via de nieuwe digitale themazender NPO Soul & Jazz en anderzijds op de hoofdzender NPO Radio 2. ‘We zijn in overleg met de omroepen over de invulling van de live gepresenteerde avondprogramma’s. Wie welk programma gaat presenteren wordt op een later moment bekend gemaakt’, zegt NPO Radio 2 zendermanager Jurre Bosman.

NPO Soul & Jazz is als themazender verbonden met NPO Radio 2. Jurre Bosman: ‘Vast staat dat er veel aandacht zal zijn voor de levendige Nederlandse soul- en jazzscene en voor livemuziek op de Nederlandse podia. We putten uit de rijke omroeparchieven, zodat we dagelijks bijzondere live-opnamen kunnen laten horen van het North Sea Jazz Festival en andere concerten en festivals. Ook worden volgend jaar de NPO Soul & Jazz awards weer uitgereikt.’

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)