LogoPers

NPO stopt procedure programmagegevens

De NPO heeft na consultatie van de omroepen en de uitgevers van de TV-gidsen besloten niet verder te procederen in de zaak tussen de NPO en De Telegraaf over de programmagegevens.
8 juli 2015

Volgens de rechter rust op de programmagegevens van de publieke omroepen geen auteursrechtelijke bescherming. De NPO heeft besloten niet in hoger beroep en ook niet in cassatie te gaan omdat de inschatting is dat dergelijke aanvullende procedures op dit moment de uitspraken niet zullen veranderen, ondanks de goede juridische gronden die de NPO heeft.

Overigens betekent dit niet dat de programmagegevens vrij worden gegeven. In de Mediawet staat dat voor programmagegevens een verplicht tarief moet worden betaald voor onder andere de kostprijs die omroepen maken om programmagegevens beschikbaar te stellen. De hoogte van dit tarief wordt vastgesteld door het Commissariaat voor de Media. Het Commissariaat voor de Media verricht nu op verzoek van het Ministerie van OCW onderzoek naar een eventuele aanpassing van de tarieven.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)