LogoPers

NPO vernieuwt Android-app

 
22 september 2015

De gebruikersomgeving op mobiel en tablet is volledig herzien. Het menu is vereenvoudigd waardoor de gebruiker minder hoeft te zoeken naar programma’s. Daarnaast wordt je door de dag heen verrast door het aanbod van de NPO. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om programma’s terug te kijken of live te kijken naar de NPO-kanalen.

De selectie van uitgelichte programma’s en fragmenten is in deze versie toegespitst op het apparaat (tablet of telefoon) waarop de app wordt gebruikt:

De mobiele versie van de app geeft snel en makkelijk een overzicht van de dag en heeft een focus op korte video’s en fragmenten. Per dagdeel wisselt het programma-aanbod op de smartphone zodat het zo veel mogelijk aansluit op de kijkbehoefte van de gebruiker. Daarnaast blijft natuurlijk ook de vertrouwde Gemist-functionaliteit bestaan, waar volledige programma’s teruggekeken kunnen worden.

De tabletversie van de app is meer gericht op het kijken naar de livestreams van NPO 1, 2, en 3 en het terugkijken van volledige uitzendingen. Ook fragmenten kunnen op de tablet worden bekeken. De nieuwe opzet geeft de NPO ook de mogelijkheid om bij belangrijke evenementen, zoals Prinsjesdag of de gouden race van Dafne Schippers, op de voorpagina van de app de livestream aan te bieden. Voorheen was dit niet mogelijk binnen de NPO-app.

iOS

Een update van de iOS app naar vrijwel dezelfde gebruikersomgeving staat gepland voor begin 2016.

Downloaden kan hier.

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)