LogoPers

NPO Zapp haalt hoogste marktaandeel in voorjaar ooit

De kinderzender NPO Zapp van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft in de eerste vijf maanden van 2015 het hoogste marktaandeel gehaald in een voorjaar sinds zijn bestaan (2000) bij kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. De zender was ook het populairste kanaal onder kinderen in Nederland.
8 juni 2015

 

Marktleider
Uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO) blijkt dat NPO Zapp een marktaandeel van 21,6% haalde over de maanden januari t/m mei 2015 tussen 06.30 tot 19.30 uur. Nickelodeon bleef steken op 15,8% en Disney XD op 8,0%. NPO-bestuurder Shula Rijxman is trots dat NPO Zapp ieder jaar populairder wordt onder kinderen: ‘Netmanager Suzanne Kunzeler, haar team en de medewerkers bij de omroepen weten heel goed aan te sluiten bij de leefwereld van kinderen. Steeds meer kinderen weten de weg te vinden naar de – veelal Nederlandse – NPO Zapp-programma’s van hoge kwaliteit met aansprekende presentatoren.’

Meest bekeken
De lijst van meest bekeken programma’s onder kinderen van 6 tot 12 jaar wordt aangevoerd door SpangaS (NCRV) en de vorig jaar gestarte serie Brugklas (AVROTROS), de eerste scripted-reality jeugdserie in Nederland. Ook het Jeugdjournaal (NOS) en het Klokhuis (NTR) blijven onverminderd populair. Nieuw in de top vijf is Bommetje!, (AVROTROS) het spectaculaire zaterdagavondprogramma met Ron Boszhard.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)