LogoPers

NPO Zapp staat een week lang in het teken van pesten

NPO Zapp stelt schoolkinderen van Nederland de vraag; wat doe jij tegen pesten? Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 september vraagt de publieke kinderzender online en op televisie aandacht voor het probleem. Hiermee sluit NPO Zapp aan bij de landelijke Week Tegen Pesten. In weer een nieuwe schoolweek ervaren kinderen online en op televisie hoe het voelt om gepest te worden en belangrijker: wat ze als buitenstaander er tegen kunnen doen.
14 september 2016

Op zapp.nl/watdoejij maakt NPO Zapp het thema bespreekbaar. Op social media (#watdoejij) geven kinderen elkaar tips & tricks en praten ze met kenners, ouders, juffen, meesters en andere kinderen over de gevolgen van pesten en wat ze er tegen kunnen doen. Ook kijken kinderen op zapp.nl naar afleveringen van Spangas (KRO-NCRV), Brugklas (AVROTROS) en het Klokhuis (NTR), waarin het pestthema centraal staat.

Anti Pest Club

Zappers Anne-Mar Zwart en Klaas van Kruistum vertellen in bovenstaande video het verhaal van George, één van de hoofdrolspelers uit het Zapp-programma de Anti Pest Club (EO), van 19 tot en met 23 september dagelijks om 19.20 uur te zien bij NPO Zapp op 3. Anne-Mar brengt een bezoek aan basisschoolklassen waar gepest wordt en probeert in die klas het pesten een halt toe te roepen. Zaterdag 17 september komt Anne-Mar alvast langs in het programma Zapplive (KRO-NCRV) en vertelt ze over het programma.

Films over pesten

Tijdens de week tegen het pesten op NPO Zapp kijken kinderen elke dag om 15.30 uur naar een film in de Zappbios: Nieuwe Vrienden, Tussen Twee Werelden, Spijt!, De Superheld, Bluebird, Bouwdorp en Buitenspel.

Iris

Met de interactieve game Iris (KRO-NCRV) helpen kinderen een virtueel karakter dat gepest wordt. Het meisje vertelt via Whatsapp hoe haar dag op school er uit ziet en wat ze meemaakt. Met een Whatsapp-gesprek zoekt ze contact met kinderen en vraagt hen wanhopig om advies. Moet ze het haar ouders vertellen? Zal ze de confrontatie aangaan met de pesters of kan ze die situatie beter vermijden? Kinderen bepalen zelf hoe het verhaal verloopt en leren al spelenderwijs wat de impact van pesten kan zijn en hoe ze het probleem tegen kunnen gaan.

Voor meer informatie: www.zapp.nl/watdoejij

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)