LogoPers

NPO Zapp/Zappelin ondersteunt ouders opnieuw met educatieve programma’s op tv

Nu de scholen eerder sluiten vanwege de toenemende zorgen over besmettingen, biedt kinderzender NPO Zapp/Zappelin ouders en verzorgers een helpende hand. Tijdens de vervroegde kerstvakantie zendt NPO Zapp/Zappelin educatieve programma’s uit op het tv-kanaal. Basisschoolkinderen kunnen vanaf maandag 20 december de hele middag terecht op de zender voor programma’s als TopDoks, Willem Wever en De Proefkeuken.
16 december 2021

De programma’s zijn een aanvulling op de bestaande programmering van NPO Zapp en zijn elke schooldag vanaf 14:00 uur te zien. Het educatieve middagblok begint met De Zoo (KRO-NCRV) gevolgd door uitzendingen van Studio Snugger (NTR), Tussen Kop en Staart (EO), Willem Wever (KRO-NCRV), TopDoks (EO) en Freeks Wilde Wereld (VPRO). De middag sluit af met De Proefkeuken (VPRO). In de ochtend blijven de vertrouwde educatieve programma’s voor de kleuters op NPO Zappelin met Sesamstraat (NTR), De Boterhamshow (NTR) en Zin in Zappelin (AVROTROS).

Leraren in het basisonderwijs gebruiken video’s van Willem Wever of Schooltv al in het reguliere lesprogramma. Op die manier kan het educatieve middagblok een ondersteuning zijn voor ouders met schoolgaande kinderen.

Leerzaam en ontspannend
Robert Fortuijn, netmanager NPO Zapp/Zappelin: “We merken dat het voor ouders opnieuw een puzzel is om kinderen een week eerder dan verwacht thuis te hebben. Helemaal nu, anders dan vorig jaar, andere sectoren niet in een lockdown zitten. Kinderen missen een schoolweek en daarom willen we vanuit NPO Zapp/Zappelin een handje helpen door leuke én leerzame programma’s aan te bieden. Vanaf 14:00 uur kunnen kinderen bij ons terecht voor vermaak en ze pikken ook nog waardevolle lessen mee. Uiteraard is er na de ‘schooldag’ ook ruimte voor ontspanning met onze vervroegde kerstprogrammering.”

Rijk aanbod
Een overzicht van alle programma’s is te vinden op zapp.nl/leren. Hier is het rijke aanbod van educatieve programma’s gebundeld naar leerjaar, maar zijn er ook handige uitlegvideo’s te vinden over diverse thema’s. Daarnaast kunnen ouders voor video’s van Schooltv thuis terecht op schooltv.nl/thuis. Met deze video’s kunnen kinderen uit de onder- en bovenbouw zelfstandig leren. De video’s zijn ingedeeld op onderwerp, leeftijd of leerjaar.

Kerstprogrammering
Naast educatieve programma’s, biedt NPO Zapp/Zappelin ook ontspanning met het vervroegd uitzenden van kerstprogramma’s. Vanaf zaterdag 18 december staan diverse films van Zappbios in het teken van kerst, maar is ook het populaire programma De Regels van Floor (VPRO) in kerstsferen gehuld. De herhaling is op eerste en tweede kerstdag. Het jaarlijks terugkerende kerstevenement Kerst met de Zandtovenaar (KRO-NCRV) start ook op zaterdag 18 december, de herhaling is op eerste kerstdag. Op vrijdag 24 december keert animatiefavoriet Shaun het Schaap terug met de speciale kerstserie Kerststress met Shaun (VPRO).  

Tijdens Kerstmis is er op beide dagen een kerstspecial van Van Vader naar Moeder (NTR). Het NOS Jeugdjournaal komt traditiegetrouw met het Jaaroverzicht 2021 (NOS) op zondag 26 december (tweede kerstdag). Na de kerstdagen start op maandag 27 december de CupCakeCup (AVROTROS), net als Rudy’s Grote Kerstshow (VPRO). Op oudejaarsdag knutselt Jill met kinderen in Jill Oud & Nieuw (AVROTROS), glitters gegarandeerd. Voor de kleuters zijn er vanaf maandag 27 december de gloednieuwe programma’s Familie Schok (BNNVARA) en Anansi de Spin (KRO-NCRV), een serie over volksvertellingen die al eeuwenlang van generatie op generatie worden verteld in veel Surinaamse, Caribische en West-Afrikaanse gebieden.

Het complete overzicht van NPO Zapp-programma’s is te zien op zapp.nl/gids. Voor vermaak tijdens de kerstvakantie, ga naar zapp.nl/kerst.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)