LogoPers

NPS, Teleac en RVU fuseren tot NTR

NTR is de naam van de nieuwe, onafhankelijke publieke omroep, die ontstaat door een fusie van NPS, Teleac en RVU. 
5 juli 2010

De omroepen bundelen hun krachten, omdat zij efficiënter met publiek geld willen omgaan en hun positie in het omroepbestel willen versterken. Daarnaast zien de omroepen mogelijkheden om de kwaliteit van hun programma’s te versterken door inhoudelijke kruisbestuiving, onder meer op het gebied van cultuureducatie en geschiedenisonderwijs.

Samenstelling
NTR, een samenstelling van de beginletters van de drie fuserende omroepen, legt zich toe op informatie, educatie en cultuur. Speciale aandacht is er voor jeugdprogramma’s en programma’s waarin de culturele diversiteit van de samenleving tot uiting komt. SchoolTV is een belangrijke pijler van het educatieve aanbod. Ook gaat NTR samen met de NOS vanaf september het nieuwe dagelijkse actualiteitenprogramma Nieuwsuur maken. Alle programma’s van de drie omroepen worden vanaf 1 september onder de nieuwe naam uitgezonden.

Baken
NPS, Teleac en RVU hebben met elkaar gemeen dat ze geen leden hebben en dat hun taken in de wet zijn vastgelegd. Anders dan de omroepverenigingen zijn ze onafhankelijk en ongebonden. Samen willen ze een fundament zijn van de Nederlandse publieke omroep: een baken voor mensen die behoefte hebben aan een betrouwbare en objectieve duiding van gebeurtenissen van gisteren, vandaag en morgen.

Dubbele punt
NTR wil zich profileren als een omroep die veel te bieden heeft. Een omroep die staat voor kwaliteit, verrijking en persoonlijke groei. De dubbele punt in het logo is daarvan het symbool. In de communicatie staan achter de dubbele punt de drie terreinen waar NTR zich op richt, te weten informatie, educatie en cultuur. Ook kunnen achter de dubbele punt woorden volgen die aangeven wat de programma’s de kijker en luisteraar bieden. Woorden als inzicht, verdieping en genieten.

Werkgelegenheid
Het aantal gedwongen ontslagen blijft als gevolg van de fusie tot hooguit zes beperkt. Dit komt doordat de drie omroepen door reorganisaties al flink waren afgeslankt voordat ze de fusie in gingen. De reorganisaties waren nodig omdat de NPS vanaf september minder geld krijgt door een herverdeling van het totale omroepbudget en omdat Teleac en RVU hun overheadkosten op de algemene omroepnorm moesten brengen.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)